HDD sistemde darboğaz yapar mı?

Yapar. Yavaş çalışmasına sebep olur. Oyun yükleme ekranları uzun sürer, oyunda ani takılmalara ve haritaların geç yüklenmesine sebep olur.

Uzun yıllardır kullanılmış eski HDD'ler sistemlerde darboğaz yapar mi?
Ben masaüstü sistemimde eski dizüstü bilgisayarımın HDD kullanıyorum. SSD'de takılı. Tabi ki SSD kadar hızlı işlem yapmıyor. Fakat herhangi bir FPS farkı veya drop söz konusu değil. HDD hasarlı mı iyi çalışıyor mu bunu test etmek için programlar var. Eğer HDD'in sağlam ise geç harita yüklemesi ve açılma dışında sorun yaşamazsın. Ama paran varsa tabi SSD farklı bir boyut.

Ben masaüstü sistemimde eski dizüstü bilgisayarımın HDD kullanıyorum. SSD'de takılı. Tabi ki SSD kadar hızlı işlem yapmıyor. Fakat herhangi bir FPS farkı veya drop söz konusu değil. HDD hasarlı mı iyi çalışıyor mu bunu test etmek için programlar var. Eğer HDD'in sağlam ise geç harita yüklemesi ve açılma dışında sorun yaşamazsın. Ama paran varsa tabi SSD farklı bir boyut.
Bahsi geçen FPS veya drop farkını PUBG tarzı doku canavarı yani diskede aşırı yüklenen ve kısa sürede çok fazla veri isteyen oyunlarda görürsün, dokular yüklenmez veyahutta oyun veri beklediği için FPS drop yer.

Eski HDD lerin yaptığını biliyorum sırf bazı arkadaşlar 10 yıllık HDD kullanıp güncel sistemler de drop yada FPS düşüklüğü başka yerde aramamalari için açtım konuyu önce HDD leri güncellesinler

Eski HDD lerin yaptığını biliyorum sırf bazı arkadaşlar 10 yıllık HDD kullanıp güncel sistemler de drop yada FPS düşüklüğü başka yerde aramamalari için açtım konuyu önce HDD leri güncellesinler
😀 İnternette yapılmış onlarca test var 1fps fark bile yok. Kendi yazdığınıza inanmaya devam edebilirsiniz fakat yanlış bilgilendirmeyin insanları.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı