SATA 2 altında asıl hızlarını alamazsınız. SATA 2 bile az aslında. 300 MB/s sınırı var. SATA 1'de ise 150 MB/s. 500 MB/s'lik SSD'yi 150'de kullanmak da pek iyi olmayabilir. Şahsen benim 180'e 160 HDD bile gerçekten insanı soğuturken 150 nasıl olur merak konusu. Ama çalışır çalışmasında problem yok.
Anakartınızı belirtin ona göre SSD önerisi yapalım. @erdemst17 hocamın dediği gibi SATA 1 ise düşük hızlarda kullanırsın. Onun yerine 7200 RPM HDD al daha iyidir.
SATA 2 altında asıl hızlarını alamazsınız. SATA 2 bile az aslında. 300 MB/s sınırı var. SATA 1'de ise 150 MB/s. 500 MB/s'lik SSD'yi 150'de kullanmak da pek iyi olmayabilir. Şahsen benim 180'e 160 HDD bile gerçekten insanı soğuturken 150 nasıl olur merak konusu. Ama çalışır çalışmasında problem yok.
Evet haklısınız. Fakat en azından gecikme süresi daha kısa olur HDD lere göre. Ayrıca HDD eskiyse zaten 60 MB/s civarı hız veriyor. 150 MB/s hızda bir fark olacaktır en azından.
Arkadaşım bilgisayar kasanı aç,
içindeki kablolara bi bak,
aşağıdaki örnek kablolardan hangisi HDD ye takılı, ona göre durumun belli olur.
UYARI;
CD-DVD bağlantısına da bi bak,
eğer HDD pata, DVD sata bağlıysa anakartında sata desteği vardır,
sadece yanlışılkla veya başka bir nedenle dvd ye sata bağlanmıştır.
Arkadaşım bilgisayar kasanı aç,
içindeki kablolara bi bak,
aşağıdaki örnek kablolardan hangisi HDD ye takılı, ona göre durumun belli olur.
UYARI;
CD-DVD bağlantısına da bi bak,
eğer HDD pata, DVD sata bağlıysa anakartında sata desteği vardır,
sadece yanlışılkla veya başka bir nedenle dvd ye sata bağlanmıştır.
Merhaba,
SSD ye uygun bağlantınız var, ancak hızınız anakartın desteklediği oranda hızlı olacaktır. bu arada sistemde sadece ssd bulunması ömrünü kısaltacaktır.
Mümkünse hdd ve ssd beraber olması yararınıza olur.
Örneğin bende 1 tb hdd, 250 gb ssd var.
sistem ssd de kurulu ancak belgeler vs hdd de.
Merhaba,
SSD'ye uygun bağlantınız var, ancak hızınız anakartın desteklediği oranda hızlı olacaktır. Bu arada sistemde sadece SSD bulunması ömrünü kısaltacaktır.
Mümkünse HDD ve SSD beraber olması yararınıza olur.
Örneğin bende 1 TB HDD, 250 GB SSD var.
Sistem SSD'de kurulu ancak belgeler vs HDD'de.
Bende SSD alacağım da anakartim Foxconn G-31 MX-k. Şu anki takılı olan HDD'nin yanına SSD alacağım ancak kablolara baktığımda PSU'da SATA kablosu göremedim ya da gözden kaçırdım. Merak ettiğim soru ise CD ROM'a takılı olan SATA kablolarını CD ROM'dan çıkartıp SSD'ye bağlasam herhangi bir sorun olur mu acaba?
Bende SSD alacağım da anakartim Foxconn G-31 MX-k. Şu anki takılı olan HDD'nin yanına SSD alacağım ancak kablolara baktığımda PSU'da SATA kablosu göremedim ya da gözden kaçırdım. Merak ettiğim soru ise CD ROM'a takılı olan SATA kablolarını CD ROM'dan çıkartıp SSD'ye bağlasam herhangi bir sorun olur mu acaba?
sorun olmaz ancak,
1. mevcut cd rom'unuz boşa çıkacaktır,
2. ssd bağlantınız anakartın desteklediği hıza göre sınırlanır,
Örnek; ben notebookta dvd yi iptal ettim,
Hız farkından dolayı hdd yi dvd yerine taktım, ssd yi de eski hdd portuna taktım. Ama tabii sizin durumda alternatifiniz yok sanırım...
Sorun olmaz ancak,
1. mevcut CD ROM'unuz boşa çıkacaktır,
2. SSD bağlantınız anakartın desteklediği hıza göre sınırlanır,
Örnek; ben notebookta DVD'yi iptal ettim,
Hız farkından dolayı HDD'yi DVD yerine taktım, SSD'yi de eski HDD portuna taktım. Ama tabii sizin durumda alternatifiniz yok sanırım...