HDD soketine LED şerit takılabilir mi?

muhammetsc

Decapat
Öncelikle öyle ışıklı şeylere fazla merakım yok ama arada sırada aklıma gelir. Anakart üzerindeki HDD LED soketine şerit LED bağlasam bunu kaldırabilir mi? Yani kısa devre filan olabilir mi? Ya da uzun Vade'de bir sorun çıkarabilir mi?

Öncelikle öyle ışıklı şeylere fazla merakım yok ama arada sırada aklıma gelir. Anakart üzerindeki HDD LED soketine şerit LED bağlasam bunu kaldırabilir mi? Yani kısa devre filan olabilir mi? Ya da uzun Vade'de bir sorun çıkarabilir mi?
molex çoklayıcı ve bir çevirici alıp öyle kullanın.

HDD led çıkışı 1 adet led sürmek için tasarlanmıştır. HDD aktivitesi olduğunda yanar söner. Söz konusu çıkışa şerit takmanız yeterli akım sağlanmadığından muhtemelen çıkışı yakacaktır. Ayrıca şerit ledler 12V ile çalışırlar ve o çıkışın 12V ile çalıştığını sanmıyorum muhtemelen 3.3 veya 5V seviyerlinde gerilim çıkıyordur. Sonuç olarak şerit ledi çalıştıramazsınız. Diyelim ki çalıştı her HDD aktivitesinde bütün şerit yanıp söneceğinden göze hoş gelmeyen bir manzara oluşturacaktır.

HDD LED çıkışı 1 adet LED sürmek için tasarlanmıştır. HDD aktivitesi olduğunda yanar söner. Söz konusu çıkışa şerit takmanız yeterli akım sağlanmadığından muhtemelen çıkışı yakacaktır. Ayrıca şerit LED'ler 12v ile çalışırlar ve o çıkışın 12v ile çalıştığını sanmıyorum muhtemelen 3.3 veya 5V seviyerlinde gerilim çıkıyordur. Sonuç olarak şerit LED'i çalıştıramazsınız. Diyelim ki çalıştı her HDD aktivitesinde bütün şerit yanıp söneceğinden göze hoş gelmeyen bir manzara oluşturacaktır.

Aslında benim de istediğim sürekli yanıp yanıp sönmesi. Arada durup HDD LED ışığını seyrederdim acaba şerit halinde kasanın içinde olsa nasıl olurdu diye hep merak etmişimdir. Ama madem kötü bir sonuç çıkaracak o zaman kalsın.

Aslında benim de istediğim sürekli yanıp yanıp sönmesi. Arada durup HDD LED ışığını seyrederdim acaba şerit halinde kasanın içinde olsa nasıl olurdu diye hep merak etmişimdir. Ama madem kötü bir sonuç çıkaracak o zaman kalsın.
Araya transistörlü bir sürücü devresi yaparsanız dilediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı