HDD/SSD diskleri bölmek ne işe yarar?

DennisClk

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
SSD veya HDD neden bölünür? Alan çokken bölmenin faydaları nelerdir?

Mesela ben 2 ye bölüyorum C ve D sürücü olarak.

C: sürücüsüne windows kurulumunu, gerekli program kurulumlarını yapıyorum.

D: sürücüsüne ise müziklerim, dökümanlarım, gereli evraklar, fotoğraflarım, program setup dosyalarım, film arşivim vb kişisel verilerim durur.

D sürücüsü sürekli sabittir sadece ilave ederim, windowsa bir zarar gelip çökse bile inan hiç umursamadan basarım formatı çünkü 1 tane bile C:Windows sürücüsünde önemli bir şeyim yoktur.

Ama şayet bölmezseniz ve tek sürücü kullanıp bu tüm verileri bir arada tutarsanız windows çökerde geri kurtaramazsanız vay halinize.

Saygılar

Aynen arkadaşın anlattığı gibi format atarken verilerini kurtarma şansın olur.

Genel olarak bilgi yedekleme vb. şeyler için gerekli daha çok verisi gitmesin isteyenler için güzel bir yöntem. Diski C ve D şeklinde olmayan yoktur. Ama bu bölümlendirme diskin içindeki plakanın çizlip bozulmayacağı anlamına gelmez. Plaka çizilirse veya bozulursa C de gider D de gider.

Biraz fantastik bir soru olacak, ama yine de bana lazım: Diyelim ki bir tane m2 SSD ye - C sürücüsü bu - programları ve Windowsu kurdum, sonra başka bir Sata SSD yi ikiye bölüp D ve E diye ayırdım. Ben bunlardan D sürücüsüne burada anlatılan gibi filmler, müzikler, dosyalar falan atsam; diğerine de "dual boot " olarak kullanmak için Kali Linux kurabilir miyim ? Ama sadece E sürücüsünde kalacak Kali işletim sistemi, kurulum sırasında Kali de bunları 2 ayrı disk olarak görüp seçmeme izin verir mi ? Yoksa tek disk olarak görüp öbürünü de haklar mı ? Cevaplarsanız sevinirim, bir sorun olacağını sanmıyorum ama bilene de sormak lazım

büyük ihtimal yapmışsındır ama buraya yardım almak için gelenler için yapabilirsiniz biosdan hangisinden pc yi açmak istiyorsanız o diski yukarı çekersiniz yada bootu o diskle yaparsınız
büyük ihtimal yapmışsındır ama buraya yardım almak için gelenler için yapabilirsiniz biosdan hangisinden pc yi açmak istiyorsanız o diski yukarı çekersiniz yada bootu o diskle yaparsınız
linuxlu diskten açıcaksanız onu yukarı çekersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…