HDD takıldığında PC boot olmuyor

Martian95

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarı alalı 1 ay oluyor. Bu problem uzun zamandır var ve en sonunda konu açmaya karar verdim.

Şöyle ki: Çok eski bir HDD bilgisayara takılı olursa, PC boot etmiyor. Siyah ekranda kalıyor ve sol üst köşede beyaz bir şekilde "-" işareti çıkıyor. Fakat HDD'yi çıkarırsam PC boot ediyor.

BIOS içinde boot #1 olarak SATA SSD görünüyor ve olması gereken de bu, çünkü Windows'u oraya kurdum ve boot etmesi için onu seçmiştim. Ancak ne yaparsam yapayım, HDD takılı olduğu sürece sistem sanki HDD'yi #1 olarak algılıyor ve boot olmuyor. Eğer HDD'yi çıkarmadan bırakırsam sistem açılmıyor. Sürekli HDD'yi çıkarıp takmaktansa, tamamen takılı kalmasını tercih ederim.

Ne yapmam gerekiyor? İnternette araştırdım ama bir çözüm bulamadım.

Anakart: B850 Gaming Plus Wi-Fi

Hocam BIOS ayarlarından "SATA mode: RAID" yapıp dener misin?
İlginiz için teşekkür ederim hocam Legacy Usb Support Bios ayarlarından kapatınca durumum sonunda çözüldü. Ne gariptir aylardır çözüme bakarım bulamam buraya sorunca bir kez daha internette araştırma yapınca bu sefer başka çözüm oldu.

İlginiz için teşekkür ederim hocam Legacy Usb Support Bios ayarlarından kapatınca durumum sonunda çözüldü. Ne gariptir aylardır çözüme bakarım bulamam buraya sorunca bir kez daha internette araştırma yapınca bu sefer başka çözüm oldu.
Rica ederim hayırlı olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı