Merhaba, ekran kartı almıştım onu takarken (1050 Ti kullanıyordum ek güç gerekmiyordu) Gigabyte 4060 modeline geçtim haliyle ek güç gerekti yarı moduler bir PSU kullanıyorum. SATA güç kablosu taktım sonra HDD'ın SATA kablosundan duman geldi haliyle çalışmıyor. Bunun tamiri var mi? 1+2 TB HDD.
PSU kaç watt acaba? Ayrıca o başlık işe yaramayacağı için kesip uçları da izole ederseniz kablonun devamındaki diğer Sata başlıklarını kullanmaya devam edebilirsiniz. Ama PSU yeterli mi acaba 4060'ın yüküne ve arızalı mı onun da kontrole dilmesi gerekir. Sata kolay kolay yanmaz çünkü. Molex olsa daha sık yaşanan bir şey.
Ters takmadım zaten taksam soket bozulur düzgün taktım güç düğmesine baktım kablodan duman çık hepsi 3 saniyede oldu korkup PC'yi kapattım kabloyu çıkarmaya çalıştım kablo erimişti.
Sorunum görseldeki gibiydi internetten buldum güç yeri değil SATA veri yerındeki 3 kısımdaki altın varisi yer kömür gibi oldu bende.
PC kapalıyken takmıştım HDD'yi.
Molex kullanmıyorum SATA olarak taktım ters taksam denk gelir mi güç kablosu sence?
Yarı moduler PSU'ya neden Molex dönüştürücü takayım yani L tıpındeki bağlantıyı neden ters takmaya çalışayım ki 2010'dan beri bilgisayarımı kendim söker takarım.
3-4 cihazımı dalgınlıkla ters takarak bozdum. Bana sorarsan işlemciyi yuvasına ters oturtmak hariç her şey mümkün. Soketleri cacık cacık tasarlıyorlar. +-+- yapsa ters takılınca en fazla çalışmayacak. +--+ tasarlamışlar ters takınca mangal yapıyorsun.
Sorunum görseldeki gibiydi internetten buldum güç yeri değil SATA veri yerındeki 3 kısımdaki altın varisi yer kömür gibi oldu bende.
PC kapalıyken takmıştım HDD'yi.