HDD takınca sistem boot etmiyor

C1ade

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Western Digital wd10eurx-63c57y0
Anakart
Biostar A320MH 2933MHz AM4 mATX
Merhabalar. Bilgisayarımda 1 adet 256gb 2.5 ssd, 1 adet 3.5 1tb hdd var. Yeni bir hdd ilavesi yapacaktım. Taktım her şeyi fakat bu sonradan eklediğim hdd anakarta bağlı iken sistem boot etmiyor bios ekranında bekletiyor. Biostan baktım sistem görüyor gb sine markasına kadar. Hangi slota taktığım vs. gözüküyor. Ama windows gelmiyor. Herşeyi denedim slotları değiştirdim olmadı.Farklı sata kablosuyla denedim yine olmadı. diğer diskleri söktüm sadece bunu taktım yine boot etmiyor. Boot seçim ekranından windows olanı el ile seçtim yine de bu hdd takılıyken boot etmiyor. Sebebi nedir acaba? Sistemime ilave hdd takmak istiyorum. İyi forumlar.

Aklıma neden olabileceği gelmiyor fakat basit çözüm fikirleri verebilirim belki işe yarar. SATA slotunu değiştirmeyi denediniz mi ?

Merhabalar. Bilgisayarımda 1 adet 256 GB 2.5 SSD, 1 adet 3.5 1TB HDD var. Yeni bir HDD ilavesi yapacaktım. Taktım her şeyi fakat bu sonradan eklediğim HDD anakarta bağlı iken sistem boot etmiyor BIOS ekranında bekletiyor. BIOS'tan baktım sistem görüyor GBsine markasına kadar. Hangi slota taktığım vs. gözüküyor. Ama Windows gelmiyor. Her şeyi denedim slotları değiştirdim olmadı. Farklı SATA kablosuyla denedim yine olmadı. Diğer diskleri söktüm sadece bunu taktım yine boot etmiyor. Boot seçim ekranından Windows olanı el ile seçtim yine de bu HDD takılıyken boot etmiyor. Sebebi nedir acaba? Sistemime ilave HDD takmak istiyorum. İyi Sosyal'ler.

Boot altında SSD'nin boot edecek donanım olduğuna emin ol.
Belki bu disktede Windows vardır ve Windows boot Manager bunu ilk sıraya alıyordur.

Ya da disk arızalıdır.

Biosun UEFI formatında, HDD legacy formatında olduğu için de olabilir benim başıma gelmişti. HDDye uefi format attıktan sonra durum düzelmişti. Bios ayarlarında UEFI & Legacy varsa o modu deneyebilirsin.

Aklıma neden olabileceği gelmiyor fakat basit çözüm fikirleri verebilirim belki işe yarar. SATA slotunu değiştirmeyi denediniz mi ?
evet diğer disklerin kablolarıyla denedim sonuç aynı. anakarttaki slotların da yerini değiştirdim.
HDD eski ise bad sector olabilir.
yapabileceğim tek şey tamire götürmek sanırım?
Boot altında SSD'nin boot edecek donanım olduğuna emin ol.
Belki bu disktede Windows vardır ve Windows boot Manager bunu ilk sıraya alıyordur.

Ya da disk arızalıdır.
özellikle denedim kendi elimle ssd deki windowsu boot etmeyi sonuç aynı.

KISA SÜREDE CEVAP VERDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Evet diğer disklerin kablolarıyla denedim sonuç aynı. Anakarttaki slotların da yerini değiştirdim.

Yapabileceğim tek şey tamire götürmek sanırım?

Özellikle denedim kendi elimle SSD'deki Windows'u boot etmeyi sonuç aynı.

Kısa sürede cevap verdiğiniz için teşekkürler.

HDD niz sıfırmı ikinci el mi?
Ayrıca BIOS'tan Full screen logo ayarını bulup disable yapın ve kaydedin.
Sonra sistem logo ile değil sistem bilgilerinin olduğu ekran ile başlayacak ve neden takıldığı ile ilgili bilgi verecektir.
Ayrıca kasanızdaki HDD aktivite ışığı sabit olarak yanıyorsa bu işarette disk arızasının olabileceğini gösterir.
O ekranı buraya atın bakalım ama büyük ihtimallle diskiniz arızalı.

HDD niz sıfırmı ikinci el mi?
Ayrıca BIOS'tan Full screen logo ayarını bulup disable yapın ve kaydedin.
Sonra sistem logo ile değil sistem bilgilerinin olduğu ekran ile başlayacak ve neden takıldığı ile ilgili bilgi verecektir.
Ayrıca kasanızdaki HDD aktivite ışığı sabit olarak yanıyorsa bu işarette disk arızasının olabileceğini gösterir.
O ekranı buraya atın bakalım ama büyük ihtimallle diskiniz arızalı.
hdd daha önce kullanılıyordu evet . kamera kaydı için. dolmuş ve duruyordu alıp eve getirdim. sıfırlayıp kullanırım diye. hdd aktivite ışığı her zamanki gibi normal yanıp sönüyordu.bilgisayar yanımda değil dediğinizi deneyim bilgi vereceğim.

evet diğer disklerin kablolarıyla denedim sonuç aynı. anakarttaki slotların da yerini değiştirdim.

yapabileceğim tek şey tamire götürmek sanırım?

özellikle denedim kendi elimle ssd deki windowsu boot etmeyi sonuç aynı.

KISA SÜREDE CEVAP VERDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
HDD bozuksa tamirci bir şey yapamaz ki.
HDD'yi çıkarın. Windows'u açın. Bir GNU/Linux dağıtımı indirip USB'ye yazdırın.
USB hazır olunca bilgisayarı kapatın. HDD'yi takın.
Bilgisayarı USB'den başlatın.
GNU/Linux masaüstü gelince "Disks" uygulaması ile HDD'nin durumunu kontrol edin. Windows yoğun Bad sector olan HDD'yi açamaz ama GNU/Linux en azından okuyabilir. Durumunu gösterebilir.

Merhabalar. Bilgisayarımda 1 adet 256 GB 2.5 SSD, 1 adet 3.5 1TB HDD var. Yeni bir HDD ilavesi yapacaktım. Taktım her şeyi fakat bu sonradan eklediğim HDD anakarta bağlı iken sistem boot etmiyor BIOS ekranında bekletiyor. BIOS'tan baktım sistem görüyor GBsine markasına kadar. Hangi slota taktığım vs. gözüküyor. Ama Windows gelmiyor. Her şeyi denedim slotları değiştirdim olmadı. Farklı SATA kablosuyla denedim yine olmadı. Diğer diskleri söktüm sadece bunu taktım yine boot etmiyor. Boot seçim ekranından Windows olanı el ile seçtim yine de bu HDD takılıyken boot etmiyor. Sebebi nedir acaba? Sistemime ilave HDD takmak istiyorum. İyi Sosyal'ler.

Bunun hakkında rehberim var Çözüm: Windows'un format ekraında boot etmemesi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı