HDD tamir edilebilir mi?

ümit076

Kilopat
Arkadaşlar merhaba öncelikle,
Laptop kullanıyorum. Bilgisayarın üzerine telefon düştü, sonra ekran gitti. HDD’in bozulduğunu anladım, iki üç gün bekledim, tekrar denedim, olmadı. İki üç kere vurdum hafifçe, açıldı. Sorun yok fakat PC açıldıktan sonra donuyor ve hata kodu falan alıyorum. Kendini onarmaya geçiriyor, onarımı yapmadan kalıyor. Bu HDD bozulmuş mudur? Tamir etme olanağımız var mıdır? (WD 1 TB)

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddiskte önemli veriniz yoksa o harddiski kaldırın atın yenisini alın.

Dostum öncelikle harddiskteki sorunu anlamak lazım. Belki okuma yazma başlığında sorun çıktı belki içindeki diskte bunu anlamak için diski açman lazım ama oksijenle temas ettiği an disk bozulur yani tamir ihtimali çok düşük.

İçindeki verileri kurtarabilirsiniz ama bunu iyi bir araştırma yapmanız lazım zira profesyonel birine yaptırmak isterseniz fahiş fiyatlar istenir.

Ondan dolayı tavsiyem en başta belirttiğimdir.

Harddiskte önemli veriniz yoksa o harddiski kaldırın atın yenisini alın.

Dostum öncelikle harddiskteki sorunu anlamak lazım. Belki okuma yazma başlığında sorun çıktı belki içindeki diskte bunu anlamak için diski açman lazım ama oksijenle temas ettiği an disk bozulur yani tamir ihtimali çok düşük.

İçindeki verileri kurtarabilirsiniz ama bunu iyi bir araştırma yapmanız lazım zira profesyonel birine yaptırmak isterseniz fahiş fiyatlar istenir.

Ondan dolayı tavsiyem en başta belirttiğimdir.
Teşekkür ederim en iyisi yenisini almak dediğiniz gibi.
HDD ile alakası olduğuna emin misiniz?
Telefon düşmesiyle bozulacağını sanmıyorum çünkü ben kaç kez kulaklık düşürdüm bir şey olmadı.
Başla HDD le denedim sorun yok zaten çalışırken düşünce bir nebze zarar görüyorlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı