HDD temizlemek bilgisayar açılışını hızlandırır mı?

byTengan_

Hectopat
Daha fazla  
Profil Kapağı
1525561374
Başlıkta olduğu gibi bilgisayarımda 2 HDD var. Windows'un kurulu olduğu HDD 320 GB, diğer HDD ise 1 TB. Windows'un kurulu olduğu HDD'deki dosyaları diğer HDD'ye aktarırsam, bilgisayarın açılımı hızlanır mı? En yakın zamanda SSD takviyesi yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hafizasi az olunca biraz eski zannettim. Gereksiz dosyalari silip veya baska biyere aktarabilirsiniz bide msconfigden windows acilirken otomatik olarak acilan diger programlari kapatarak hizlandirabilirsiniz biraz ama tabi daha seri olmasi icin SSD sart.
Demek istediğim 320'lik HDD'de sadece Windows olursa farkı görebilir miyim ?

Olay biraz da hdd'nizin performansına bakıyor. O dediğiniz olayı yaparsanız elbette ki hızlanma olacaktır ama bu gözle görünür olur mu bilmiyorum.

Açılış esnasındaki hız daha çok; Saniyedeki dosya okuma hızı ile orantılı oluyor. Hangi HDD'yi takarsan tak çok fazla bir fark yaratmaz. Boş yere kendini yorma.
SSD alacakmışsın zaten, geçiş yapınca belirgin bir hız farkı hissedersin.

HDD'lerin neredeyse hepsi aynıdır 7200 RPM Hız ve 64 MB Önbelleği bulunur veya 5400 RPM gibi.
Benim PC'de SSD Yok Sadece 1 TB HDD Var bilgisayar açılış hızım neredeyse 7 - 12 saniye arası.
64 GB'lık SSD Alarak Sadece Windowsu ve küçük programları bu SSD'ye yükleyerek açılış hızını çok çok arttırabilirsin. İnternette araştırdım türkiyede galiba yok 64 GB SSD Aliexpress'de falan var ama karar senin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı