HDD tık sesi sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
25
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Seagate ST1000DM003 harddiskimden çok nadiren tık sesi geliyor. Hemen arkasındanda sata DVD-RW den tık sesi geliyor. Tık sesi geldiğinde pc kasmıyor. Film, video falan donmuyor. Ben bunun sorun olduğunu düşünmedim, nadiren yaptiği için rahatsız etmiyordu. HDtune pro ile okuma hızı testi yaparken o tık sesi geldi. Minimum okuma hızı 97 MB/sn iken aniden 70 MB/sn düşdü. Sanırım sorun var. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir ? Bad sector yok, health değerleri normal. Anakartın tek BIOS u var. 2009 yılında çıkmış. BIOS güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet. 5.50 kullanıyorum. Harddiskden tık sesi geliyor, hemen arkasından dvd sürücüsünden birazdaha kalın tık sesi geliyor. Sorun harddiskde değil gibi. Anakartın BIOS sürümü eski ondan olabilir mi ?

HDTUNE Health kısmından resim paylaşın. Errorscan yaptı iseniz sonuç resmini de paylaşın. Anakart modeli nedir eski anakart olması sorun teşkil edebilir. Sata Kablolarından şüpheliyim ve Anakarttan. HDD ve Dvdrom da sorun olacağını sanmıyorum.

Anakartım Biostar P4M900-M7-FE hdtune health kısmında problem yok, değerler normal. Errorscan yaptım, hepsi yeşil bad sector yok. Sata kabloları ikiside arızalı olması imkansız gibi geliyor. Sata kablolarını ilk aldığımdada bu sorun vardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı