Doğru anladıysam; kuzeninizin HDD'sini söküp kendi bilgisayarınıza taktınız, kurulumu da orada yaptınız. Daha sonra o HDD'yi kuzeninizin bilgisayarına geri taktınız ve hatalar orada başladı.
Gerek Windows 7, gerekse 10 olsun; kurulumdan sonra ilk olarak donanıma özel bir kalibrasyon yapılır. Yani Windows, ilk açılışından önce "benim işlemcim buymuş, benim RAM'im şuymuş, ekran kartım böyleymiş" diyerek kendi parçalarını tanır ve onun sürücülerini yükler, kalibrasyonlarını yapar.
Bir de bunlara ek olarak, yine bütün işletim sistemleri HDD'de küçük bir başlangıç bölümü oluştururlar. 50-100Mb boyutunda bu alanda, yeni başlayan bir bilgisayarın ne yapması gerektiğini söyleyen yönergeler bulunur. Bu bölüme bakarak bilgisayar "bende Windows 10 yüklüymüş, HDD'nin şurasındaki dosyaları yükleyip başlayayım" der.
Kurulum esnasında o HDD sizin bilgisayarınıza takılı olduğu ve hali hazırda bir Windows yüklü olduğu için yeni kurulan Windows;
1) Kuzeninizin HDD'sinde yeni bir başlangıç bölümü oluşturma gereği görmemiş, onun yerine hali hazırda bulunan bölüme not düşmüş "burada yeni bir Windows 7 var" diye. O yüzden başlangıçta hangisini başlatayım diye sorabiliyor.
2) Sizin bilgisayarınızın parçalarını tanıyıp ona göre kurulum yapmış, kuzeninizin bilgisayar özellikleri sizinkiyle birebir aynı ya da çok benzer değilse donanımları tanıyamadığı için 1. maddedeki sorunu çözsek bile yine ya çalışmayacaktır ya da şanslıysanız yeniden bir kalibrasyon ve tanıma süreci (15-20 dk kadar) sonrası açılacaktır.
Sizin ne yapmanız gerekiyor?
Öncelikle bir bilgisayardan bir bilgisayara Windows kurmak (sürüm ne olursa olsun) doğru değil. Siz durumu farkında olsanız bile Windows farkında olamıyor. En güzeli bir USB bellek, o da yoksa DVD üzerinden temiz bir Windows kurumu hazırlayıp kurmak. HDD'yi söküp başka yere takmanıza gerek yok, hatta bunu tavsiye etmem.
Temiz bir Windows 10 iso'su bulmak için
"bu bağlantıyı" kullanmanızı öneririm.