HDD - USB çevirici önerisi

Almunlu54

Centipat
Katılım
21 Kasım 2022
Mesajlar
15
Arkadaşlar elimde masaüstü bilgisayarımdan söktüğüm 3.5 inçlik HDD var. Masaütü bilgisayarımı sattığım için HDD içindekileri açamıyorum. Bana HDD USB çevirici önerebilir misiniz? İnternetten aldım lakin gücü yetmiyor açmaya.
 
2.5 inçlikler için olanı almışsınız muhtemelen. Daha az güç tüketmesini sağlayan mod var çoğu HDD de. Ama bilgisi olmayan birisi için tehlikeli olabilir.

Ekstra güç kablosu gerekiyor muhtemelen.
 
İki adet USB bağlantısı olan bir SATA çevirici işinizi görebilir. Tek USB portundan 3.5 inç harddisk motorunu döndürecek güç alınabilmesi pek mümkün değil. Tabii HDD modeline göre ve USB portuna göre 2'de yetmeyebilir. USB 2.0 portlari 2.5W iletebiliyor, USB 3.0 ise 4.5W; 3.5 inç diskler ise 5W ile 9W arası güce ihtiyaç duyuyor.

Bir diğer çözüm de ekstra olarak adaptörü olan 3.5 inç HDD kutuları olabilir.
 
Son düzenleme:
İki adet USB bağlantısı olan bir SATA çevirici işinizi görebilir. Tek USB portundan 3.5 inç hard disk motorunu döndürecek güç alınabilmesi pek mümkün değil. Tabii HDD modeline göre ve USB portuna göre 2'de yetmeyebilir. USB 2.0 portlari 2.5W iletebiliyor, USB 3.0 ise 4.5W; 3.5 inç diskler ise 5W ile 9W arası güce ihtiyaç duyuyor.

Bir diğer çözüm de ekstra olarak adaptörü olan 3.5 inç HDD kutuları olabilir.

2.5 inç olanını almışım maalesef HDD kutusuna yöneleceğim ya da masaüstü bilgisayar bulup hepsini taşınabilir HDD'nin içine alacağım.
 

Geri
Yukarı