Mrjoeblack
Hectopat
Arkadaşlar HDD uyku moduna geçmiyor, sebebi ne olabilir?
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım bunu mu soruyorum ben ?Geçmesin zaten, gerek yok.
Windows güç ayarlarından ne kadar süre sonunda uykuya geçeceğini seçebilirsiniz. Eğer sistem diski falansa kurtuluşunuz yok. SSD alabilirsiniz o durumda. Önemli olan mesela 10 dakika seçtiyseniz 10 dakika kullanmadıktan sonra kapanacak, en küçük aktarımda sıfırlanacak süre.Arkadaşım bunu mu soruyorum ben ?
Sesinden rahatsız olduğum için geçmesini istiyorum.
Windows güç ayarlarından ne kadar süre sonunda uykuya geçeceğini seçebilirsiniz. Eğer sistem diski falansa kurtuluşunuz yok. SSD alabilirsiniz o durumda. Önemli olan mesela 10 dakika seçtiyseniz 10 dakika kullanmadıktan sonra kapanacak, en küçük aktarımda sıfırlanacak süre.
HDD'nin SMART datalarına kapanıp açılma sürelerini yazmalarının bir sebebi var, kapanıp açılması HDD motoruna zararlı. He ne kadar etkiler bilemem ama dönmesi daha iyidir HDD'lerin.
Nasıl oldu bilmiyorum fakat HDD testi yapmak için kullandığım dosyaların kalıntılarını temizledim ve oldu.
Sorun yeni alınmış HDD'nin sesli çalışması. Cpu Fanı sesli çalışmıyor HDD ses çıkartıyor ve tık tık yapıyor.
Merhaba. Eski dosya kalıntılarını temizlerken diskte parçalanıp dağılmış bazı dosyalar iyice arttığı için HDD'niz biraz daha sesli çalışabilir, bu temizlikten sonra "disk birleştirme" uygulamasını çalıştırmalıydınız. disk birleştirmeden sonra bu sesler yani iç tıkırtılar büyük oranda azalabilir, kendi kişisel deneyimlerime göre.
Bu ses, disk birleştirilmeyle giderilmeyip küçük tıkırtılar şeklinde değil, adeta çarpma, vuruntu sesi, vb. şeklinde devamlı olarak HDD çalışırken oluyorsa, HDD'in iç diski ile okuyucu kafası arasındaki mekanik temas sıkıntılarından, örneğin yere çok sert düşürme gibi olağanüstü mekanik (şok) darbelerinden bu türdeki vuruntu, çarpma, vb. sesler duyulmuş olabilir, umarım ki bu şekilde çok sert bir darbeye maruz kalmamıştır HDD'niz. Kolay gelsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.