HDD ve SSD bulunan sisteme başka bir HDD takılabilir mi?

Oxerk

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar benim şu anda sistemimde bulunan 1 TB HDD Seagate marka bir harddiskim var bunda kapasite doldu. Ben 2TB HDD alsam ve bu 1TB HDD'yi çıkarmadan onu taksam ikisini birlikte kullanabilir miyim veya ikisini birleştirip toplam 3TB HDD kullanabilir miyim? Sistemde SSD mevcut 240GB onu doldurmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
HDD'ler için RAID modunu kullanma kardeşim hiç gerek yok. Ayrıca bozulmaz merak etme 10 senelik HDD'm var. Laptop da kullanıyorsan güç kesintisi olmadığı sürece ve işlem halindeyken zorla kapatmadığın sürece hiçbir şey olmaz. Kaç tane portun varsa hepsini doldurabilirsin. Şahsen bende 2x M.2 ve 2x mSATA portu var. SSD'ler RAID modunda. Bu sene 3x SSD ve 1x 2TB HDD yapacağım. 1TB HDD eskilerde kaldı artık. Laptoplarda 2TB HDD kullanılıyor.
Neden olmasın. Fakat içi mümkünse boş olsun içinde Driver vs. yüklüyse bilgisayarda onu çalıştırırsan birkaç sorun çekebilirsin.
Birde girişlerinin uyumlu olması lazım.

HDD'ler için RAID modunu kullanma kardeşim hiç gerek yok. Ayrıca bozulmaz merak etme 10 senelik HDD'm var. Laptop da kullanıyorsan güç kesintisi olmadığı sürece ve işlem halindeyken zorla kapatmadığın sürece hiçbir şey olmaz. Kaç tane portun varsa hepsini doldurabilirsin. Şahsen bende 2x M.2 ve 2x mSATA portu var. SSD'ler RAID modunda. Bu sene 3x SSD ve 1x 2TB HDD yapacağım. 1TB HDD eskilerde kaldı artık. Laptoplarda 2TB HDD kullanılıyor.

Çözüm
Neden olmasın ? Tabi boş port ve çalışan bir HDD lazım. 😊
Sata kablosu bulabilirsen 1 tane daha altta boşta veya kasanın altına veya dışına hdd yi bırakabilirsen evet takabilirsin ama sınırı

var anakartında kaç giriş varsa ona göre takarsın
Teşekkür ederim. Peki aldım ve kasaya yerleştirip anakarta bağlaladım onu nasıl aktif edicem yada nasıl birleştirme yapıcam video tarzı Bi şeyiniz varsa söylermisiniz lütfen.

Teşekkür ederim. Peki aldım ve kasaya yerleştirip anakarta bağlaladım onu nasıl aktif edicem yada nasıl birleştirme yapıcam video tarzı Bi şeyiniz varsa söylermisiniz lütfen.
Ekstra birşey yapmana gerek yok. Zaten taktıktan sonra bilgisayarda gözükür. Ama bunları bilgisayar kapalıyken yapmalısın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı