Çözüldü HDD ve SSD için yer yoksa nereye sabitlenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Joni491

Hectopat
Daha fazla  
Kasamda diskler için belirli bir bölme yok. O yüzden fotoğraftaki gibi HDD'yi kelepçe yardımıyla ters bir şekilde sabitledim. Eğer sorun yoksa sıkıcam kelepçeyi ve sağdaki SSD küçük ve hafif ve hareketli parçaları olmadığı için kelepçelemek yerine havada başıboş bırakmayı düşünüyorum. (SATA kablosu eksik onu halledeceğim).

Kısacası sorum şu anda bir "sorun" var mı?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    199,9 KB · Görüntüleme: 37
  • image.jpg
    image.jpg
    179,9 KB · Görüntüleme: 33
  • image.jpg
    image.jpg
    158 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
1746114994369.jpeg

Kendi sistemimde böyle, HDD'nin sabit olması yeterli ancak ön tarafta bırakırsanız hem çirkin bir görüntü oluşturur hem metal kısımlarının anakarta değme ihtimali var (sağda asılı bıraktığınız SSD) o üste sabitlemekte yeterli ancak kasalarda böyle alanlar var güzel durmasını isterseniz yerine koyun ancak işimi görsün diyorsanız 2 tane kelepçe atıp geçebilirsiniz
Benzeri legacy bir kasa almıştım ilk bilgisayarım olabilir DVD okuyucunun üstünde HDD vardı o yüzden HDD alanı olduğunu düşündüm.

Kasanın üstündeki mıknatıslı klasik bir filtre oraya takmanda sorun olmaz çünkü zaten esnek oldukları için ince bir kablo bağından açılmayacaklarını düşünüyorum.

Yani ikisi de olur diyorsanız alt tarafa takmaya rağzıyım şu an olduğu gibi birakmayi dusunuyorum eger sorun yoksa kızak almadan veya bilgisayarciya goturup kabloları toplatmakla ugrasmadan.

Kalsın hocam hiç problem yaşamadım yaşayanı da görmedim. Zaten oradan anakarta değmesi de zor gibi. Ama bence vaktiniz varken bir kablolama yapın derim.

Yani ikisi de olur diyorsanız alt tarafa takmaya rağzıyım şu an olduğu gibi birakmayi dusunuyorum eger sorun yoksa kızak almadan veya bilgisayarciya goturup kabloları toplatmakla ugrasmadan.
ikiside olur alt taraf önerim olur çünkü üstten yükselen sıcak hava çıkacak, alt tarafta hem daha temiz durur hem hava çıkışını engellemez. ayrıca diğer parçalardan ne kadar uzaksa o kadar soğuk olur. alt tarafta hdd nin yanına yine kablo bağı ile bağlayabilirsiniz

Kalsın hocam hiç problem yaşamadım yaşayanı da görmedim. Zaten oradan anakarta değmesi de zor gibi. Ama bence vaktiniz varken bir kablolama yapın derim.
kasa ayağımın altında olduğu için yanlışıkla ayağımı kasaya çarptım ve elektrikli bir kasa süsü anakartı çizdi o günden beridir kasamdaki herşeyi sabit kullanıyorum mümkünse vidayla sabitliyorum hatta

Kabloya hiç uğraşmak istemiyorum hocam ne görüntü umurumda ne de bir şey anakarta değmez eminim çalışsın yeter.
uğraşmak istemiyorsan sadece alta hdd nin yanına sabitlemen daha iyi daha serin çalıştığı için ömrüde uzar ayrıca

İkisi de olur alt taraf önerim olur çünkü üstten yükselen sıcak hava çıkacak, alt tarafta hem daha temiz durur hem hava çıkışını engellemez. Ayrıca diğer parçalardan ne kadar uzaksa o kadar soğuk olur. Alt tarafta HDD'nin yanına yine kablo bağı ile bağlayabilirsiniz.

Basta SSD yide kelepcelicektim fakat hem cok hafif hem de kucuk havada durmasinin sorun olmayacagini dusunuyorum ayrica alttaki kablo cehennemi kelepceyi blokluyor falan hiç ugrasmak istemiyorum gunlerdir bir sorunu cozuyorum yenisi cikiyor zaten.

SSD'nin kosesi kasanin kosesine denk geliyor yalandan bir guvence sagliyor benim icin yeterli sallamayı denedim gramda oynamadi ayrica masanin uzerisinde bir sorun olmaz diyorum.

Kasa ayağımın altında olduğu için yanlışlıkla ayağımı kasaya çarptım ve elektrikli bir kasa süsü anakartı çizdi o günden beridir kasamdaki her şeyi sabit kullanıyorum mümkünse vidayla sabitliyorum hatta.

Uğraşmak istemiyorsan sadece alta HDD'nin yanına sabitlemen daha iyi daha serin çalıştığı için ömrü de uzar ayrıca.

Şanssızlık olmuş hocam. Bu gibi durumlar olabilir evet ben olsam altta HDD gibi kelepçelerdim.

Basta SSD yide kelepcelicektim fakat hem cok hafif hem de kucuk havada durmasinin sorun olmayacagini dusunuyorum ayrica alttaki kablo cehennemi kelepceyi blokluyor falan hiç ugrasmak istemiyorum gunlerdir bir sorunu cozuyorum yenisi cikiyor zaten.

Sabitlemeni öneririm en azından HDD'nin yanında bir yerde sarksın sabitlemesen bile çünkü öndeki fanlara çok yakın kasayı sallarsan vs belki fanlara değebilir tabii ki burada sürekli küçük ihtimallerden bahsediyorum ama bir kere olursa üzüleceğin şeyler. Alta HDD'nin yanına sarkıtsanda olur hatta HDD'yi bağlayan kablo bağına başka bir kablo bağı bağlayabilirsin

Sabitlemeni öneririm en azından HDD'nin yanında bir yerde sarksın sabitlemesen bile çünkü öndeki fanlara çok yakın kasayı sallarsan vs belki fanlara değebilir tabii ki burada sürekli küçük ihtimallerden bahsediyorum ama bir kere olursa üzüleceğin şeyler. Alta HDD'nin yanına sarkıtsanda olur hatta HDD'yi bağlayan kablo bağına başka bir kablo bağı bağlayabilirsin.

Tamamdir hocam bakacağım şu an SATA kablosu kaldi sadece sorun yok diyorsaniz teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı