Çözüldü HDD ve SSD nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

771 Can

Centipat
Daha fazla  
Casper F600.
Benim dizüstü bilgisayrım bu ve ben bu işten pek anlamıyorum. HDD SSD arasındaki farkı biliyorum ama HDD çıkarıp SSD yerine mi takılıyor yoksa onun da kendi yeri var mı? Laptopumda hiçbir fikrim yok. Ve bir de 1 slot varsa eğer 1TB HDD çıkarıp 256 GB SSD alacağım. Kötü bir tercih mi?

Çözüm
Casper F600.
Benim dizüstü bilgisayrım bu ve ben bu işten pek anlamıyorum. HDD SSD arasındaki farkı biliyorum ama HDD çıkarıp SSD yerine mi takılıyor yoksa onun da kendi yeri var mı? Laptopumda hiçbir fikrim yok. Ve bir de 1 slot varsa eğer 1TB HDD çıkarıp 256 GB SSD alacağım. Kötü bir tercih mi?

Öncelikle HDD mekanik bir parçadır. SSD göre daha çok ısınır performansı az ve daha sorunlara müsaittir. SSD mekanik bir parça olmadığı için daha performanslı gecikme değeri daha az ve HDD göre daha az sorun çıkarırlar. Marka model vb bunlara etken değerler. HDD çıkardığın yere SSD takman lazım ki SSD tam performansta çalışsın. Eğer DVD var ise DVD kızağı alıp HDD takarak kullanabilirsin. Ayrıca depolama olarak sadece üzer oda 256 GB SSD geçmen daha iyi olacak sistem daha hızlı açılacak dosyaları daha hızlı atacaksın vb.
İyi güzel anlatmışsın da, adamın bilgisayarı hangi tip SSD'yi destekliyorsa onu alması gerek.

@771 Can yukarıda bana yanıt olarak sorduğunuz sorunun cevabını açıklıyorum.

M.2 tip destekli mi SATA tip destekli mi olduğunu anlamak için ayarlardan şu yolu takip edin:

Sistem > depolama > diskler ve birimler.

Buraya geldiğinizde bilgisayarınızda hangi marka ve türde disk takılı olduğunu görebilirsiniz. Şu anda takılı olan diskinizin modelinin üstüne tıkladığınızda "veri yolu türü" diye bir kısım olacak. Orada hangi tip olduğu yazacaktır, böylelikle bilgisayarınızın hangi türde disk birimini desteklediğini öğrenecek, SSD satın alırken alışverişinizi buna göre yapabileceksiniz.

Kendiminkinden örnek veriyorum, mesela benimki NVMe yani M.2 destekli:

Eki Görüntüle 2274395

Diskler ve birimleri bulamadım depolamada. Windows 10 kullanıyorum.

Casper F600.

SSD hızlıdır ve farklı yeri yoktur HDD ile aynı yere takılır NVMe2SSD ise başka bir yere sahiptir genelde 2020 sonrasındaki laptoplarda olur ve eğer 1 TB kullanmıyorsanız 256 GB SSD alınır.

SSD hızlıdır ve farklı yeri yoktur HDD ile aynı yere takılır NVMe2SSD ise başka bir yere sahiptir genelde 2020 sonrasındaki laptoplarda olur ve eğer 1 TB kullanmıyorsanız 256 GB SSD alınır.

Anladım sağ olun cevabınız için.

Zaten fark ettiysen öneri yapmadım. M.2 desteği var video da görülüyor zaten. Konu açtığı zaman detaylı olarak bakılır o konu farklı bu farklı.

Bir konu açtımda M.2 SSD için öneri diye doğru mudur bilemedim ve etiketlemeyi unutmuşum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı