HDD ve SSD Önerisi

jamesclean

Centipat
Sevgili kardeşlerim merhaba. Ben cem, 41 yaşında ve eskilerden bir oyun meraklısıyım. İlk defa bir platformdan yazıyorum bir yanlışım olursa lütfen uyarın, mevcut sistemim çok eski 2007 de toplamıştım. Hem benim hem de oğlum için aylar önce yeni bir sistem toplamaya karar vermiştim. Özel sektörde orta-düşük gelirli biri olarak parça parça toplamak zorundayım. Geçen ay Ryzen 5 3600X işlemci ve bu ay başında MSI X570 A PRO anakart aldım. Amacım uzun süre parça değişimi olmaksızın yeterli bir performans makinesi edinmek. Bugün yarın RAM alacağım (muhtemelen Corsair 2x8 16 GB 3600MHz olacak ama tavsiyeniz olursa seve seve okurum ).
Fakat ben HDD ve SSD konusuna çok takıldım. 2 çocuk babasıyım dolayısıyla resim video albüm çok. Bu nedenle Ocak ayı sonunda 2TB bir harddisk alacağım. Sorularım şunlar:
1- 3,5' 2TB Seagate Barracuda 7200RPM 256 MB cache HDD mi tercih etmeli yoksa 2TB Seagate firecuda 7200RPM 64 MB SSHD mi?
2- SSD'ler konusunda sitenizden çok konu okudum. Çok iyi fikirler aldım, fakat merak ettiğim SSD şart mı? Açıkçası oyunlarım hızlı açılsın diye bir olmazsa olmazım yok ve oyun içine bir etkisi olmadığını sizden öğrendim ama sistemim hızlı olmasını isterdim. Eğer sistem için SSD öneriniz varsa ya da yine oyun kurulumu içinde faydalı olur derseniz veya daha başka düşünceleriniz varsa en az kaç GB'lık bir SSD önerirsiniz? Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum kardeşlerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'nin amacı oyun performansını artırmak değil. Yeni nesil işletim sistemlerini bu olmadan kullanmak işkence gibi. SSHD alınmaz bir teknoloji. Hız olarak SSD'nin yanından geçemiyor bile. Yanlış hatırlamıyorsam SSD olarak 8 GB bir alan ayırıp gerisini HDD olarak kullanabiliyordun. En az 250 GB bir SATA SSD yeterli olur. Eğer bulduğunuz ürünler varsa buraya danışın. Malum piyasada kalitesiz bir sürü model bulunmakta.

120 GB isterseniz de 256 GB bir SSD alın içine Windows'u kurun. Windows hızlı çalışır, masaüstü, internet gezinmeleri, açılış kapanış süreleriniz daha hızlı olur.

Haritanın geç yüklenmesi benim için sorun değil dediğiniz için oyunları da HDD 'ye kurarsınız.

120 GB SSD almayın, Windows ve bir kaç önemli program kurulumundan sonra bile çok çabuk doluyor.

Şahsi önerim Corsair MP510 model 480gb m.2 SSD ile yanına 2TB HDD'li bir sistem kurmanızdır. Uzun vadede üzmez ve güzel performans alırsınız.

120 GB SSD almayın, Windows ve bir kaç önemli program kurulumundan sonra bile çok çabuk doluyor.

Şahsi önerim Corsair MP510 model 480gb m.2 SSD ile yanına 2TB HDD'li bir sistem kurmanızdır. Uzun vadede üzmez ve güzel performans alırsınız.
120 GB SSD var cihazımda Windows 10, Opera, Chrome, Exell, Word, Power Point, Photoshop, Premiere Pro, After Effects, Sony Vegas kurulu. Şuan 63 GB Boşluk var SSD'de.

120 GB SSD var cihazımda Windows 10, Opera, Chrome, Exell, Word, Power Point, Photoshop, Premiere Pro, After Effects, Sony Vegas kurulu. Şuan 63 GB Boşluk var SSD'de.

Ana disk SSD sürücüsü olduğu için değiştirilmediyse tarayıcıların varsayılan iindirme konumu ve masaüstüne atılan dosyalar bile SSD'den yer çalıyor. Düzenli birisi olamadım hiçbir zaman. 480 GB SSD kullanıyorum o bile yetmiyor bazen, dönem dönem temizlemem ya da HDD'ye taşımam gerekiyor :)

Tabi bu tamamen benim düzensizliğim.. :)

Değerli zamanınız ve değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Seagate Barracuda 3.5' 7200 RPM 256MB cache 2TB HDD almaya karar verdim.
SSD olarak ta;
1-Adata XPG Gammix S11 Pro 512 GB 3000yazma/3500okuma ya da.
2-Adata XPG SX8200 Pro 512 GB 2350yazma/3350okuma almayı düşünüyorum.

Bu konuda düşünceleriniz olursa severek okurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Değerli zamanınız ve değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Seagate Barracuda 3.5' 7200 RPM 256MB cache 2TB HDD almaya karar verdim.
SSD olarak ta;
1-Adata XPG Gammix S11 Pro 512 GB 3000yazma/3500okuma ya da.
2-Adata XPG SX8200 Pro 512 GB 2350yazma/3350okuma almayı düşünüyorum.

Bu konuda düşünceleriniz olursa severek okurum. Şimdiden teşekkür ederim.
S11 Pro alabilirsin.

Değerli Abim,

Fiyat performans olarak INTEL 660P önerebilirim. 1 TB ve değerleri gayet yeterli. Hem HDD hem SDD almak yerine bu şekilde tek parça ile 1 TB alana sahip olabilirsin. Ben kullanıyorum ve çok memnunum. RainbowSix Apex Black Desert COD MW gibi büyük oyunlar kurulu olmasına rağmen bir sorun yaşamıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı