HDD Volume Birleştirme

Makaleler
12
Ben her genişletme yaptığımda disk bölümleri parçalı gözüküyor. Sanırım o parçalar volume oluyor.
Yani M diski diyelim. Genişletme yapınca 2 tane M diski oluyor ve boyutları zaten toplamı ediyor.

Fakat şu anda 20-30 arası bir parçalı diskler var. Bunlar birleşmez mi sıfırlamadan?

Buyrun beyler bu da görüntüsü:
Screenshot_52.png

Dinamik disklerde her bir bölüm tablosu ilk basit birimdedir.
Yani hangi harfin öncelikle hangi bölümde olduğunu tam anlamıyla tespit etmelisin.
Daha sonra bu bölümleri ellemeden uzantılardaki bölümlere tek tek tıklayarak bölümü önce ayırmalı, (Bölüm sil) sonra da ilk bölümü genişlet komutu vermelisin.
Her durumda da dinamik disklerin içeriği tehlike altındadır.
Yani sonradan yazılmış olan bilgiler varsa, dinamik disklerin ayrılması esnasında bu bilgiler silinebilecektir.

Dinamik disklerde her bir bölüm tablosu ilk basit birimdedir.
Yani hangi harfin öncelikle hangi bölümde olduğunu tam anlamıyla tespit etmelisin.
Daha sonra bu bölümleri ellemeden uzantılardaki bölümlere tek tek tıklayarak bölümü önce ayırmalı, (Bölüm sil) sonra da ilk bölümü genişlet komutu vermelisin.
Her durumda da dinamik disklerin içeriği tehlike altındadır.
Yani sonradan yazılmış olan bilgiler varsa, dinamik disklerin ayrılması esnasında bu bilgiler silinebilecektir.
Anlamadım son kısmı? Sildiğim bölümdeki veriler mi silinecek? Ben zaten boşaltıyorum silmeden önce. Ben en son yaptığım işlemi anlatayım:
Yedek adında W diski vardı. 203 GB idi sanırım. Onu temizleyip sildim. 3'e bölündü farklı boyutlarda ama eşit değil. Sonra her birini disklere dağıttım yeni parçalar oluştu yani birleşmiyor.

Disk silme işlemi nedir ?
Disklere dağıtmak nedir ? Zaten böyle bir uygulama literatürde yoktur.
Bilinçsizce yapılmış bazı işlemler var. Bu işlemlerin geri döndürülebilmesi uzman kişilerin bile zor halledebileceği bir iştir.
Üstelik veri kaybı yaşanması istenmiyor :D
Her bir harfin olduğu bölümden sonraki bölümler uzatılmış birimlerdir. Bu birimler dinamik olarak ayrıldığı için her bir bölümün dosya tablosu ilgili bölüm başındadır. (Harfin olduğu bölüm)
Harfin olduğu bölümler haricindeki tüm bölümler silinir. Silinen bu bölümler tamamlandığında boş bir tek alan görülmelidir. Bu şekilde iken harfin olduğu bölüme sağ tıklayıp birimi büyült komutu verilirse bölümün yanındaki boş alanın bölüme eklenmesi mümkündür.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı