HDD Yerine SSD Alınır mı?

grknaks

Hectopat
Merhaba uzun zamandır kullanmakta olduğum bir laptopum var ve bildiğim kadarıyla da HDD'si ölmüş durumda.

Resimde de görüldüğü gibi bad sector ve sıcaklık problemi var. HDD anladığım kadarıyla çöpü buluyor ve bunun yerine SSD almayı düşünüyorum. 240 GB'lık tek SSD yeterli olacak mıdır sizce? Ve Dell inspiron N4050 modeli kullanmaktayım, kafama göre de bir SSD alamam sanırım. Sizce hangilerini tercih edebilirim ve etmeliyim? Benim aklımdaki SSD budur: SSD

Ayrıca 2 yıldırda temizliği yapılmıyor dizüstünün maalesef. Fan temizliği ve sıcaklığı engelleyecek termal macunun ardından ısınma ve FPS düşüklüğü gibi nedenlerin çözüleceğini düşünüyorum. Doğru mudur? Teşekkürler, iyi akşamlar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçen varsa bunu al derim. James Donkey gibi markalar pek önerilmiyor. Piyasada alıp kullanabileceğin en kaliteli SSD'ler Samsung marka olanlardır.

Son düzenleme:
James Donkey SSD'ler özellikle dizüstü bilgisayarlarda sıkıntı çıkarabiliyor. O yüzden bütçenize uygun veya bütçenizi biraz arttırarak Kingston gibi bilindik markaların ekonomik modellerine bakmanızı öneririm. Sıcaklık konusunda da fan temizliği ve termal macun değişimi yapabilirsiniz. Termal macunu birazcık kaliteli bir model kullanmazsanız değişim çok da fazla olmaz.

Laptoplarda SSD şart.
Şu James Donkey'e olan düşmanlığınızı çözemedim kullandınız mı? Ben kullanıyorum güzelce hiç problem yaşatmadı. Alabiliyorsanız Samsung alın fakat James Donkey cihazların kötü olduğu anlamına gelmez.

James Donkey SSD'lere bir düşmanlığım yok. Hatta ilk açılan konularda belirli şartlar altında alınabileceğini söylüyordum. Ama daha sonraları özellikle dizüstü bilgisayarlarda ortaya çıkan problemlerden dolayı dizüstü bilgisayarlar için önermem. Ayrıca 20-30 TL fiyat farkı ile bilindik ve sorunsuz ürünler piyasada varken niye onu önerelim ki? @Silinen üye

Merhaba uzun zamandır kullanmakta olduğum bir laptopum var ve bildiğim kadarıyla da HDD'si ölmüş durumda.

Resimde de görüldüğü gibi bad sector ve sıcaklık problemi var. HDD anladığım kadarıyla çöpü buluyor ve bunun yerine SSD almayı düşünüyorum. 240 GB'lık tek SSD yeterli olacak mıdır sizce? Ve Dell inspiron N4050 modeli kullanmaktayım, kafama göre de bir SSD alamam sanırım. Sizce hangilerini tercih edebilirim ve etmeliyim? Benim aklımdaki SSD budur: SSD

Ayrıca 2 yıldırda temizliği yapılmıyor dizüstünün maalesef. Fan temizliği ve sıcaklığı engelleyecek termal macunun ardından ısınma ve FPS düşüklüğü gibi nedenlerin çözüleceğini düşünüyorum. Doğru mudur? Teşekkürler, iyi akşamlar...
Laptoplarda fan temizliği vs. pek etki etmiyor sanıyorum.
SSD olarak Samsung iyidir tabii ama aklınızdaki ssd 270 lira. Ben de aynı konuyu açtım bugün veya dündü. 240 GB Adata ve Toshiba N11'de bayram11 kuponu ile 260 liraya geliyor. Ikisinden birisini alın bence. Ben Toshiba'yı aldım. Daha ucuza bilindik marka varken James Donkey almayın. Kimisi çok güzel diyor kimisi kötü diyor. Ne olacağı belli olmaz bilindik markalardan alın derim.

Laptoplarda fan temizliği vs. pek etki etmiyor sanıyorum.
Yanlış sanıyorsun. Düzgün bir bakım yapan yere götürün. Termal macun ve fan temizliğini yapsınlar. Gözle görülür bir fark yaratır. Gürültü ve ısınma baya azalacaktır.
Bütçeniz yetiyorsa, Samsung 850 EVO alabilirsiniz. Uzun ömürlü ve kalitelidir. Piyasadaki en iyi SSD'dir. Diğer markalar çoğu zaman vaad edilen hızları sağlayamıyor.

Yanlış sanıyorsun. Düzgün bir bakım yapan yere götürün. Termal macun ve fan temizliğini yapsınlar. Gözle görülür bir fark yaratır. Gürültü ve ısınma baya azalacaktır.
Bütçeniz yetiyorsa, Samsung 850 EVO alabilirsiniz. Uzun ömürlü ve kalitelidir. Piyasadaki en iyi SSD'dir. Diğer markalar çoğu zaman vaad edilen hızları sağlayamıyor.
Benim eski laptopta pek etki etmemişti. Teşekkürler aydınlatma için :D

Umarım öyle olur. Fps farkı olmazsa ve ısınma azalmazsa gerçekten yazık olacak :)
James Donkey SSD'lere bir düşmanlığım yok. Hatta ilk açılan konularda belirli şartlar altında alınabileceğini söylüyordum. Ama daha sonraları özellikle dizüstü bilgisayarlarda ortaya çıkan problemlerden dolayı dizüstü bilgisayarlar için önermem. Ayrıca 20-30 TL fiyat farkı ile bilindik ve sorunsuz ürünler piyasada varken niye onu önerelim ki? @Silinen üye
Bütçen varsa bunu al derim. James Donkey gibi markalar pek önerilmiyor. Piyasada alıp kullanabileceğin en kaliteli SSD'ler Samsung marka olanlardır.
O zaman samsung 850 evo alırım. Sisteme göre çok iyi bir ssd olacak. Yakın bir zamanda sipariş etmeyi düşünüyorum. Sonrasında bilgisayarcı ile hem ssd takmayı hem de termal macun, temizlik gibi işleri yaparım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı