Çözüldü HDD yüzünden oyunlarda takılmalar olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Evet hala HDD kullanıyorum ve aktif derken günde 2-3 saat takılıyorum. Arka planda çalışan bazı hizmetler kafasına göre çalışıp disk çalışmasını %100 yapabiliyor.

Windows Search, telemetry, Defender ve birkaç hizmeti devre dışı bıraktım. Disk üzerinde dizin hizmetini de devre dışı bırakınca rahat nefes aldı.

Evet hala HDD kullanıyorum ve aktif derken günde 2-3 saat takılıyorum. Arka planda çalışan bazı hizmetler kafasına göre çalışıp disk çalışmasını %100 yapabiliyor.

Windows Search, telemetry, Defender ve birkaç hizmeti devre dışı bıraktım. Disk üzerinde dizin hizmetini de devre dışı bırakınca rahat nefes aldı.
Eğer hatırlıyorsan hizmetlerin tamamını yazabilir misin ve eğer bilgin varsa RAM kaynaklı olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

RAM kaynaklı mı değil mi onu bilemem ama 16 GB Vengeance DDR4 RAM kullanıyorum.
Apkaplanda aniden diske tavan yaptıran hizmetleri saydım zaten. Özellikle dizin hizmeti, SmartScreen, telemetry çok etkiliydi bende. Ani drop yiyince zaten diskin sesinden hemen anlayıp görev yöneticisine koşuyordum ve bunlardan ya biri veya ikisi çalışıyor olurdu. Kullanımlarına bakınca kırmızı hattı veriyorlardı.

RAM kaynaklı mı değil mi onu bilemem ama 16 GB Vengeance DDR4 RAM kullanıyorum.
Apkaplanda aniden diske tavan yaptıran hizmetleri saydım zaten. Özellikle dizin hizmeti, SmartScreen, telemetry çok etkiliydi bende. Ani drop yiyince zaten diskin sesinden hemen anlayıp görev yöneticisine koşuyordum ve bunlardan ya biri veya ikisi çalışıyor olurdu. Kullanımlarına bakınca kırmızı hattı veriyorlardı.
1684869652898.png

System yükseltiyor bende sadece HDD kullanımını.

Chrome açık ve göstermek için aldığım görüntü. Dizin hizmetinin kapalı olduğunu görün disk altında.

Dosya Ekleri

• Adsız2.png
    Adsız2.png
    6,1 KB · Görüntüleme: 31
  • Adsız.png
    Adsız.png
    8,7 KB · Görüntüleme: 34

Technopat Haberler

Geri
Yukarı