Çözüldü HDD yüzünden oyunlarım donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Visenya

Hectopat
Merhaba,

Sistemim oyunları rahat kaldırmasına rağmen HDD yüzünden oyunlarım donuyor. Geçenlerde oyun donduğunda sol alttan SATA kullanılabilir disk çıkarıldı yazdı ve donma geçti, çıkarılan disk ise HDD idi.

Low Level format atsam düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunun kaynağını buldum. Ben bilgisayarımı Windows'un kendi özelliğiyle sıfırladıktan sonra D diskim kendi kendine çıkıyordu bir de çıkınca oyunlarda donma yapıyordu. Sonra disk kendi kendine yok olunca disk yönetiminden diski tekrar sihirbaz yardımıyla kurdum ve disk her şey silinmiş olarak tekrar kuruldu. Şimdi denemek için LoL oynadım ve hiçbir donma ve hiçbir problem göremedim eğer ileride görürsem yazarım. Sorun çözüldü gibi gözüküyor.

Not: C diskinin %96 olması sıkıntı mı?
Merhaba,

Sistemim oyunları rahat kaldırmasına rağmen HDD yüzünden oyunlarım donuyor. Geçenlerde oyun donduğunda sol alttan SATA kullanılabilir disk çıkarıldı yazdı ve donma geçti, çıkarılan disk ise HDD idi.

Low Level format atsam düzelir mi?
Önce HDD'ye okuma yazma ve sağlık testi yapın. Ne yazıkki bendede aynı sorun var, çözemedim ama takılmalar 10dk sonra falan yok denecek seviyeye geliyor.

Önce HDD'ye okuma yazma ve sağlık testi yapın. Ne yazık ki bende de aynı sorun var, çözemedim ama takılmalar 10dk sonra falan yok denecek seviyeye geliyor.

Vallahi durup dururken D diski birden yok oldu. Disk yönetimine baktım D diskim ayrılmamış olarak gözüküyordu bende disk yükleme sihirbazından diski tekrar hiç yüklenmemiş gibi tekrar diski bilgisayarıma kurdum ve bir baktım ki her şey silinmiş. Umarım yaşadığım sorun düzelmiştir şimdi oyunu tekrar indirip bakacağım donma var mı diye. Eğer düzelmemişse format atacağım artık ne yapalım.

Bazı oyunlarda ben de aynı sorunla karşılaşıyordum. Sistem özellikleri yetmesine rağmen anlık FPS düşmesi vardı (disk sağlık durumu %99).
Sorunun tek çaresi SSD takmak, M.2 olursa çok tatlı olur ama SATA da yeterli.

Sorunun kaynağını buldum. Ben bilgisayarımı Windows'un kendi özelliğiyle sıfırladıktan sonra D diskim kendi kendine çıkıyordu bir de çıkınca oyunlarda donma yapıyordu. Sonra disk kendi kendine yok olunca disk yönetiminden diski tekrar sihirbaz yardımıyla kurdum ve disk her şey silinmiş olarak tekrar kuruldu. Şimdi denemek için LoL oynadım ve hiçbir donma ve hiçbir problem göremedim eğer ileride görürsem yazarım. Sorun çözüldü gibi gözüküyor.

Not: C diskinin %96 olması sıkıntı mı?

Dosya Ekleri

• a12.PNG
    a12.PNG
    7,9 KB · Görüntüleme: 53
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı