HDD zor çalışıyor ve arada bir baştan açılıyor

Fatieh

Kilopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Hitachi HTS545050B9A300 500 GB
Arkadaşlar soruyu tam olarak açıklayamamış olabilirim ama şöyle ki mesela şimdi yaşanmadı ama dün bilgisayarı açtığımda sanki ölmüş gibi sesler çıkarmaya başladı ve biraz zaman geçtikten sonra çalıştı. Bir sorun yok gibiydi ama ben bunu fark etmeden önce bazen kendi kendine Dosya Gezgini'nden bu disk açılıyordu sanırım tekrar başlıyordu. Ne yapmam lazım? Alta video ekliyorum fakat fotoğrafı ekleyemedim sunucu hatası verdi.

Hard diskinizin genel sağlığı iyi olarak gözüküyor. BIOS'u ve chipseti güncelleyin ve SATA kablosunu ve güç bağlantısını kontrol edin, gerekirse değiştirin. Diski farklı bir SATA portuna takmayı deneyin.

Hemen Masrafa girmenize gerek yok

Bugün yapmadı onu. SATA kablosunu değiştirebilirim belki. Şuan bad sector testi yapıyorum HD Tune'da bakalım.

Ama 94 değeri diskin sürekli yeniden başlatılması anlamına geliyor ömrünü kısaltabilir.
Olabilir zaten 13 yıllık disk.

BIOS güncel. Windows da güncel format kısmını anlamadım disk ana disk değil zaten.

Diski farklı bir SATA portuna takmayı denediniz mi? Ondan önce kabloyuda değiştirebilirsiniz.

Bugün yapmadı onu. SATA kablosunu değiştirebilirim belki. Şu an bad sector testi yapıyorum HD Tune'da bakalım.

Olabilir zaten 13 yıllık disk.

:// o diskin ömrü bitmiş hocam daha önce neden söylemediniz hem başka parçaları da bozabilir çok riskli bir durum.

Diski farklı bir SATA portuna takmayı denediniz mi? Ondan önce kabloyuda değiştirebilirsiniz.
Yok denemedim. Deneyeceğim ama.

HDD'ye bir el fatiha. Şaka bir yana HDD gitmiş. Sanırım harici olarak kullanıyorsun, aynı kapasitede bir SSD tak. Oyunların daha hızlı açılır.
SATA kablosunu ve güç bağlantısını kontrol edin, gerekirse değiştirin. Diski farklı bir SATA portuna takmayı dene.
GÜNCELLEME: HDD'nin sata kablosunu çıkarıp taktım ve güç girişini başka bir kabloya bağladım. Şuanlık bir sıkıntı yok. Ya güçten dolayıydı ya da temassızlık gibi bir durum vardı çünkü disk smart değerlerinde hızında veya üzerinde hiç bad sector yoktu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…