HDD'de Bad Sector'u onarıp kullanılabilir mi?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci + Editör
Elimde Toshiba 5400RPM 1TB PS4 çıkma HDD Var 2.5 inç. Bad sector var tespitime göre 360GB'sı temiz sondan kalan. Arkadaşlar kesin çözüm varsa yazın cihazım laptop olduğundan açmam gerekiyor. Şimdiden teşekkürler eğer onarımı ya da temiz yerini kullanma vs. varsa çok teşekkürler 500GB Yetmiyor, yeni oyunlar en az 90 GB bildiğiniz gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 TB'nin 360 GB'ı sağlamsa disk ciddi hasarlı demektir. Boşa uğraşmayın bence.
360GB benim için büyük alan hiçmi çözümü yok

Aynı harddisk'i kullanmak isterseniz arızalı/kötü sektörleri kapatabilirsiniz. Bu geçici çözüm olacaktır. Akabinde tekrar tarama yapmayı deneyebilirsiniz.
Geçiciyse 1 yıl götürse yeter zaten çok kullanmıyorum cihazımı

Bu diskleri yazılımla onarıp satıyorlar zaten, arızalı kısımlar gizlenebiliyor ama o disk bence her an cortlayabilir. Kullanacaksanız bile veri kaybına ve dosya sorunlarına hazır olun derim.
Sağlam olan kısım neyse onu kullanmalısınız, yoksa elinizdekilerden de olursunuz. (Veri bakımından.)
Dostlarım yazılımla kapatmak istiyorum zaten veri kaybıda olmaz içine sadece oyun atacağım

İnternette 320GB diskler çok uygun fiyatlara satılıyor, onlar da bad sectorleri onarılmış diskler ama eminim sizdekinden daha iyi durumdadır hepsi. Bence o tarz bir disk alıp kullanın.

Arkadaşım oyun için bu tür bir disk aldı, bir senedir kullanıyor sorun yaşamadı. Değerli bir veri saklanmaz ama.

İnternette 320GB diskler çok uygun fiyatlara satılıyor, onlar da bad sectorleri onarılmış diskler ama eminim sizdekinden daha iyi durumdadır hepsi. Bence o tarz bir disk alıp kullanın.

Arkadaşım oyun için bu tür bir disk aldı, bir senedir kullanıyor sorun yaşamadı. Değerli bir veri saklanmaz ama.

1 sene sonra dememin sebebi yeni masaüstü dizicem seneye bu yıl götürecek olsun yeterli nasıl kapatabilirim yazılımla? Eğer kesin kapanacaksa laptopu açıp takacağım.

O zaman dediğiniz doğru ise diski 360 GB olarak kullanacaksınız başka çare yok.
300-400 diyebilirim işte nasıl kapatıcam?

Ayrıca dostlar 300-400 dememin sebebi badsector bir ara HDD Tune ile yaptığımda ortalardaydı hep sonran 300-400 temiz eğer tüm temizler diyorsanız 700GB kadarı temiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı