HDD'de oluşan bad sector

Onarması donanımsal değil. Yedek alın. O disk değişmeli.
İçinde önemli bir şey yok. Önemli şeyler SSD de. Yaklaşık 1 ay sonra falan değiştirmeyi düşünüyorum. Bu süre içinde SSD'ye veya her hangi bileşene zarar vermez değil mi bu durum ?

Bilgisayar kendini onardı ama sonuç değişmedi. Sanırım disk değişmesi gerekiyor. Ama hala anlamadığım bir şekilde disk bozuldu...
Disk değiştirilmesi kesinlikle gerekiyor. O diski önemsiz ve geçici dosyalar için kullanabilirsiniz. Şu an bende de var o şekilde bir tane. Bozuk bölümleri göz ardı edip kullanıyorum. Ancak içinde önemli bir dosya yok. İndirmeler vs orda.

Rahmetlinin son hali. Bu diskte olan bütün programların açılışı kapanışı yavaşladı. Bu sorunu hiç bir zaman unutmam. Nasıl oldu da birden böyle oldu hala anlamadım. Alakasız galiba ama anakartla bir ilgisi yoktur değil mi ?

@migration bilgisayarın bulunduğu zemin tahta mı?
Evet. Masa var. Tahtadan yapılmış. Daha doğrusu ahşap.
Şuan garip bir şekilde konu açarken attığım fotoğrafta ki bad sectorlerin bir kısmı şuan yok. Valla bu akşam ne oluyor bende anlamadım. Çok garip bir olay cidden.

CHKDSK komutunu yeniden çalıştırın. Görünüşe göre bir kısmını gizlemiş.

Masanın bulunduğu zemin tahta mı peki?

Komutla momutla olmaz bu iş, gitmiş o sabit disk. Hd Tune pro'da kırmızı olarak hata gösteriyor baksanıza. Yenisini almaya bakın siz.
Bir tek ilginç olarak, 25 MB yazma hızı görünürken önceki resimde, bu sayfada ki bad sector taramasında 119 MB hız gösteriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…