HDD'de oluşan bad sector

Bir darbe sonucu oluşmuş olabilr. Eğer yakın zamanda böyle bir olay olmadıysa siz yeni fark etmişsinizdir. Oyun kurarken bozuk sektörlü bölüm üzerine yazmaya çalışınca duydugunuz sesler gelmiştir. CMD üzerinden CHKDSK /f D: (D yerine diskinizin harfi) komutu ile diskinizi test edip bozuk sektörleri devre dışı bırakma şansınız vardır. Bozuk sektörleri düzeltemezsiniz. Sadece HDD'nin görmezden gelmesini ve oralara veri yazıp okumaya çalışmasını engelleyebilirsiniz. Önemli verileriniz varsa yedekleyin.

Bu iş zamanla olur. Siz şimdi farketmişsiniz. Çok büyümüş bad sector, daha yarısını taratmışsınız. Çorap söküğü gibi olur bu olay. Bir kez başlayınca devamı gelir. Yedek alın ve HDD değişimi yapın.

Bilgisayarı resetledim ve şuan şöyle bir şey yapıyor:

78FB4842-9D98-4339-894F-A67E699CE1C5.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bekleyin. CHKDSK komutu başlangıçta çalışıyor. F: Diski sorunlu olan disk, değil mi?
Evet evet. Ben formattan sonra bilinen adıyla D değil de F yapmıştım yanlışlıkla. Öyle kalmıştı. Değiştirmedim.

Bilgisayar kendini onardı ama sonuç değişmedi. Sanırım disk değişmesi gerekiyor. Ama hala anlamadığım bir şekilde disk bozuldu...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı