HDD'deki oyunlarda performans düşüşü

Atakan B

Hectopat
Selamlar,
Yakın zamanda bilgisayarıma 250GB SSD satın aldım. SSD sorunsuz çalışıyor fakat HDD'ye yüklediğim oyunlarda performans düşüşü hissediyorum. SSD taktıktan sonra format atıp Windows 10'u SSD'ye kurdum. Bir sıkıntı yok gibi gözüküyordu. Bunun sebebini, çözümünü bilen biri yardımcı olabilir mi?

Dayanağı var hocam. Yukarıda neden olduğunu açıkladım ve benim bilgisayarım da buna örnek. HDD takılı olmadığı zaman 2 kat daha hızlı çalışıyor.
Size öyle geliyordur. Dünya üzerindeki kimsenin böyle bir sorunu yok. Benim de bilgisayarımda iki SSD bir HDD var hiç böyle bir sorun yok. Demek ki sizin de disklerinizde sorun olabilir.

Size öyle geliyordur. Dünya üzerindeki kimsenin böyle bir sorunu yok. Benim de bilgisayarımda iki SSD bir HDD var hiç böyle bir sorun yok. Demek ki sizin de disklerinizde sorun olabilir.
Sanmıyorum. Ama aynı sorunu arkadaşlarımın bilgisayarlarında ve annemin bilgisayarında da gördüm. Bu yüzden dile getirdim. Dünya üzerindeki bütün bilgisayarları bilmediğimden çok doğru bilmem mümkün değil. Ben yanlızca tecrübemi paylaştım. Ha bu arada sizin HDD'niz hızlı olabilir. Benimki 60MB okuma 50MB yazma. Sizinki son nesil 200MB okuma/yazma ise orasını bilemem.

Ben iki SSD'li bilgisayarda HDD'li ve HDD'siz oyun/render/masaüstü/web performansını verilerle test ederim ve size özelden atarım.

Yazdığınız bütün testleri yaptım. Buradaki çoğu veriden anlamıyorum fakat bad sector testi falan temiz gözüküyor. Acaba windows kurulumu yaparken mi bir yanlış yaptım? D sürücüsündeki bir oyunu oynarken kurulum falan yapmaya çalıştığımda da fps yerleri görüyor. Eskiden böyle olmazdı.
crystaldisk.png
hdtune.png
badsector.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı