Merhaba arkadaşlar. Taşınabilir Seagate harddiskteki tüm verilerin isimleri Çince benzeri isimlere dönüştü. Açmaya çalışınca hata veriyor. Verileri kurtarmanın yolu var mıdır?
Yabancı program bulamadım. Antivirüs indirip tarama yapacağım.
Avast ve Malwarebytes ile tarama yaptım 800 GB dosya olmasına rağmen 3 saniyede bitiyor ve virüs bulamıyor.
Merhaba arkadaşlar. Taşınabilir Seagate harddiskteki tüm verilerin isimleri Çince benzeri isimlere dönüştü. Açmaya çalışınca hata veriyor. Verileri kurtarmanın yolu var mıdır?
Klasör açarken hata veriyor dosya denedğimde bu uygulama ile aç ekranı çıkıyor.Kankacım eğer bir virüs yemiş olabilirsin içinde bir fotoğraf veya bir belge varsa açmayı dene. Başka bir şey de olabilir. Daha bili rkişinin yazması daha doğru olur ama benim düşüncem virüs yemişsi. N belgeler açılıyor mu kontrol et.
Kopyalamayı denediğimde dosya veya dizin bozuk hatası verdi.@Mert258
Şifreleme var, virüs diyenler neye göre söylüyor bunu?
Zararlı olduğunu sanmıyorum. Disk içerisinde başka dosya kopyalayabiliyor musunuz? Dosya da kopyalayamıyorsanız geçmiş olsun, diskiniz ölmüş. Şifreleme gibi bir durum yok.
O halde diskin öldüğüne emin olabiliriz maalesef. Garanti varsa garantiye gönderin, yoksa da yeni disk almalısınız.Kopyalamayı denediğimde dosya veya dizin bozuk hatası verdi.
Yabancı program bulamadım. Antivirüs indirip tarama yapacağım.
Avast ve Malwarebytes ile tarama yaptım 800 GB dosya olmasına rağmen 3 saniyede bitiyor ve virüs bulamıyor.
O halde diskin öldüğüne emin olabiliriz maalesef. Garanti varsa garantiye gönderin, yoksa da yeni disk almalısınız.
Donanımsal olarak bozuk diskten dosya nasıl kurtarılır emin değilim, veri kurtarma merkezlerine götürebilirsiniz çok önemlilerse.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.