HDD'deki veriler Çince benzeri isimlere dönüştü

Merhaba arkadaşlar. Taşınabilir Seagate harddiskteki tüm verilerin isimleri Çince benzeri isimlere dönüştü. Açmaya çalışınca hata veriyor. Verileri kurtarmanın yolu var mıdır?

Kankacım eğer bir virüs yemiş olabilirsin içinde bir fotoğraf veya bir belge varsa açmayı dene. Başka bir şey de olabilir. Daha bili rkişinin yazması daha doğru olur ama benim düşüncem virüs yemişsi. N belgeler açılıyor mu kontrol et.

Kankacım eğer bir virüs yemiş olabilirsin içinde bir fotoğraf veya bir belge varsa açmayı dene. Başka bir şey de olabilir. Daha bili rkişinin yazması daha doğru olur ama benim düşüncem virüs yemişsi. N belgeler açılıyor mu kontrol et.
Klasör açarken hata veriyor dosya denedğimde bu uygulama ile aç ekranı çıkıyor.

@Mert258
Şifreleme var, virüs diyenler neye göre söylüyor bunu?

Zararlı olduğunu sanmıyorum. Disk içerisinde başka dosya kopyalayabiliyor musunuz? Dosya da kopyalayamıyorsanız geçmiş olsun, diskiniz ölmüş. Şifreleme gibi bir durum yok.

Disk hasarlı. Taşınabilir paketinden çıkartıp sata ile bağlayabiliyorsanız kontrol edin. Farklı sağlam bir bilgisayarda da deneme imkanı varsa deneyin.

@Mert258
Şifreleme var, virüs diyenler neye göre söylüyor bunu?

Zararlı olduğunu sanmıyorum. Disk içerisinde başka dosya kopyalayabiliyor musunuz? Dosya da kopyalayamıyorsanız geçmiş olsun, diskiniz ölmüş. Şifreleme gibi bir durum yok.
Kopyalamayı denediğimde dosya veya dizin bozuk hatası verdi.

Kopyalamayı denediğimde dosya veya dizin bozuk hatası verdi.
O halde diskin öldüğüne emin olabiliriz maalesef. Garanti varsa garantiye gönderin, yoksa da yeni disk almalısınız.

Donanımsal olarak bozuk diskten dosya nasıl kurtarılır emin değilim, veri kurtarma merkezlerine götürebilirsiniz çok önemlilerse.

Yabancı program bulamadım. Antivirüs indirip tarama yapacağım.
Avast ve Malwarebytes ile tarama yaptım 800 GB dosya olmasına rağmen 3 saniyede bitiyor ve virüs bulamıyor.

Kaspersky, Bitdefender, zemana, AdwCleaner gibi antivirüslerle taratın hemen.

O halde diskin öldüğüne emin olabiliriz maalesef. Garanti varsa garantiye gönderin, yoksa da yeni disk almalısınız.

Donanımsal olarak bozuk diskten dosya nasıl kurtarılır emin değilim, veri kurtarma merkezlerine götürebilirsiniz çok önemlilerse.

Bozulan disklerde böyle şeyler mi oluyor?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı