HDD'deki Windows'u SSD'ye Aktarma

• Konuyu başlatan İnanç Can
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.381
İ

İnanç Can

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar. Benim dizüstü bilgisayarımın içinde orjinal Windows 8.1 vardı. Ben bilgisayarımın içerisinde bulunan sabit diskimi söktüm. Yerine ise SSD taktım. İçine Windows 7 yükledim ancak korsan sürümünü orjinal değil. Şimdi ise bilgisayarıma SSD takılı iken temiz format atıp Windows 10'a geçiş yaptım. Ancak şu an deneme sürümünü kullanmaktayım. Ben elimde orjinali varken korsan kullanmak istemiyorum. Sabit diskimde orjinal Windows 8.1 var. Sizlere sorum SSD' de kullandığım windows'u nasıl orjinal yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sabit diskinizde orijinal Windows sürümü diye bir şey olmaz, girilen lisans anakart üzerine yazılır. Yani istediğiniz kadar HDD ya da SSD değiştirin aynı Windows sürümünü kurduğunuz taktirde otomatikman etnikleştirilir.
Siz orijinal olmayan Windows 7 yüklemekle hata yapmışsınız. Belki de orijinal lisansınız Windows 7 yüklediğinizde silinmiştir eğer elinizde Windows 8.1 lisansınız varsa tekrardan kurarak güncellemelerden sonra Windows 10 güncellemesini yapabilirsiniz. Dizüstü bilgisayarlarda OEM key kullanılır ve sadece o bilgisayar için geçerlidir umarım anakart üzerindeki lisans silinmemiştir tam emin değilim bu konuda.

Sabit diskinizde orijinal Windows sürümü diye bir şey olmaz, girilen lisans anakart üzerine yazılır. Yani istediğiniz kadar HDD ya da SSD değiştirin aynı Windows sürümünü kurduğunuz taktirde otomatikman etnikleştirilir.
Siz orijinal olmayan Windows 7 yüklemekle hata yapmışsınız. Belki de orijinal lisansınız Windows 7 yüklediğinizde silinmiştir eğer elinizde Windows 8.1 lisansınız varsa tekrardan kurarak güncellemelerden sonra Windows 10 güncellemesini yapabilirsiniz. Dizüstü bilgisayarlarda OEM key kullanılır ve sadece o bilgisayar için geçerlidir umarım anakart üzerindeki lisans silinmemiştir tam emin değilim bu konuda.
Ben korsan windows 7 den orjinal win 8 e gecip ordanda win 10a gectim key falan da girmedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı