HDD'den Gelen Ses

Yatukre00

Decapat
Merhaba, 1 yıldır WD Blue 7200rpm 1 TB kullanıyorum. Sorunum şu: HDD ye yük bindiği zaman duyulur bir şekilde karın gurultusuna benzeyen bir ses geliyor HDD'den. Sürtüyor mu diye düşündüm ama tiz bir ses değil dediğim gibi.
PUBG'de paraşütle inme anı, GTA 5'te aşırı hızlı araba sürme gibi sahnenin çok hızlı değiştiği durumlarda 0,5-1 saniyelik donmalar olabiliyor.
Ayrıca LOL'de bilgisayarı açtığımda oynadığım ilk oyunda oyunun yüklenmesi aşırı uzun sürüyor. Sonraki oyunlarda yüklenme süresi sanırım RAM'e depoladığı için kısalıyor.

Sizce bu sorunlar normal mi ? Servise götürmeli miyim ? İlk kez masaüstü bilgisayar kullandığım için hakim değilim donanımların tepkilerine.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi iki türlü ses gelir 1. har-disk üzerine hızlı bir yazma söz konusu ise, ikinci olarak uykuda olan bilgisayarı uyandırırken karın gurultusu gibi ses çıkarması şeklinde olur ki ben bunu normal karşılıyorum. Aşırı yük binme şeklinde açıklıyorum. Elbette teknik bilmediğimiz bir durum var bilen var paylaşırsa sevinirim.

Öncelikle geç geri dönüş yaptığım için kusuruma bakmayın lütfen. Bilgisayara uzun bir süre erişimim yoktu testleri yeni yapabildim.
İlginçtir ki HDTune ile okuma testi yaparken yeşil grafikte ufak tık tıklar haricinde ses çıkmadı fakat en son ne olduğunu bilmediğim sarı noktaları doldururken dediğim sesle karşılaştım.
yazma testi için de HDTune, harddiski sıfırlamak istediği için yazma testini kendimce SSD den HDD ye 3gb'lik veri aktararak yaptım ve sesin sadece HDD ye yazma işlemi sırasında yoğun bir şekilde çıktığını fark ettim.
Gelen ses tıkırtıdan ziyade fan seslerini bile geride bırakan bir kalın bir gurultuyla karışık cızırtı şeklinde geliyor. Tarifi zor bir ses :D

Ayrıca okuma hızının bu şekilde zamanla aşırı azalması normal midir? Stabil ilerlemesi gerekmiyor mu?

Dosya Ekleri

• hdt2.png
    hdt2.png
    12,8 KB · Görüntüleme: 93
  • hdtune.png
    hdtune.png
    20,4 KB · Görüntüleme: 97
  • hdt3.png
    hdt3.png
    20,8 KB · Görüntüleme: 85
Öncelikle geç geri dönüş yaptığım için kusuruma bakmayın lütfen. Bilgisayara uzun bir süre erişimim yoktu testleri yeni yapabildim.
İlginçtir ki HDTune ile okuma testi yaparken yeşil grafikte ufak tık tıklar haricinde ses çıkmadı fakat en son ne olduğunu bilmediğim sarı noktaları doldururken dediğim sesle karşılaştım.
yazma testi için de HDTune, harddiski sıfırlamak istediği için yazma testini kendimce SSD den HDD ye 3gb'lik veri aktararak yaptım ve sesin sadece HDD ye yazma işlemi sırasında yoğun bir şekilde çıktığını fark ettim.
Gelen ses tıkırtıdan ziyade fan seslerini bile geride bırakan bir kalın bir gurultuyla karışık cızırtı şeklinde geliyor. Tarifi zor bir ses :D

Ayrıca okuma hızının bu şekilde zamanla aşırı azalması normal midir? Stabil ilerlemesi gerekmiyor mu?
HDD'de sıkıntı yok hocam güvenle kullanabilirsin. Okuma hızının düşmeside normal. HDD'lerin hepsinde olur fakat SSD'de düşmez.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı