HDD'den kafa vurma sesi geliyor

mrcesur1

Kilopat
Katılım
9 Aralık 2017
Mesajlar
24
Kullandığım 1TB'lık HDD'den sürekli kafa vurma sesi geliyor ve bazen bilgisayar diski görmüyor bazen de oyunlarda anlık takılmalar yaşıyorum. HD Tune ile tarama yaptığımda herhangi bir sorun görünmüyor. Günlerdir araştırıyorum ama hiçbir çözüm bulamadım. Çoğunluk uyku modu yüzündendir diyor APM'yi kapatırsanız düzelir diyor ve çoğu kişi APM'yi kapattığında sorunun düzeldiğini söylüyor. Gördüğüm tüm makale ve videolarda APM'yi kapatmak için önce aygıt yöneticisi>standart SATA AHCI denetleyici>ayrıntılar>hizmet bölümündeki değere bakıp değerin iaStorAC olduğunu görüyor. Ardından kayıt defterinden HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStorAC\Parameters\Device bölümüne geldiklerinde parametrelerdeki EnableAPM'yi devre dışı bırakıp sorunu çözdüklerini görüyorum. Fakat şöyle bir sorun var ki ben hizmet bölümünde storahcı yazdığını görüyorum ve kayıt defterinde storahcı'yı bulduğumda parametrelerinde APM ile ilgili hiçbir şey göremiyorum ve iaStorAC parametrelerinde de göremiyorum. Bu konuda fikri olan lütfen yardım etsin.
 
Bir an önce yedeklerinizi diskten almanızı öneririm. HDD kafa vuruyorsa hiç uğraşmayın bence. İyice bozulmadan yedeklerinizi alın ve HDD'yi değiştirin. Apm yi kapatınca kafa vurması geçmeyecek ki HDD'nin.
 
Bir an önce yedeklerinizi diskten almanızı öneririm. HDD kafa vuruyorsa hiç uğraşmayın bence. İyice bozulmadan yedeklerinizi alın ve HDD'yi değiştirin. Apm yi kapatınca kafa vurması geçmeyecek ki HDD'nin.
Bilgisayarı ve HDD'yi alalı 3-4 ay oldu. Eski bilgisayarımda da aynı model HDD vardı ve 1,5 yıl kadar o şekilde kullandım hiçbir bozulma görmedim.
Hocam CrystalDiskInfo ile Apm'i kapatabilirsiniz. Ben öyle yaptım ve hem HDD'den gelen sesler hem de takılmalar gitti. Bu arada neden 4 kişi kahkaha atmış anlamadım.
Sadece APM'yi kapatınca oluyor mu yoksa farklı ayarlamalar da yapmak gerekiyor mu?
 
HDD markanız ne? Kafa vurma sesi olamayabilir sürekli devam eden bir uğultu ve hafif takırtı sesi ise bu normal çalışma sesi oluyor eski hddim bu şekilde 4 sene falan kullanmıştım.
Normal ses gibi değil çünkü bazen hiç yapmıyor bazen çok şiddetli yapıyor ve takılmalar yaşıyorum.
HDD ise bu: Seagate Barracuda 1TB ST1000DM010 3.5" 7200RPM SATA3.0 NCQ 64MB 210MB/s
Ben sadece Apm'i kapatarak çözdüm. Şurada da konum: Çözüldü: HDD kaynaklı donmalar
Teşekkür ederim deneyip durumu bildireceğim.
Denedim ve herkeste işe yarayan yöntem bende işe yaramadı :( HDD iyice bozuldu artık bilgisayar görmüyordu fakat aygıt yöneticisinde başlatılmamış olarak görünüyordu ama başlatılmıyordu. Mecbur garantiye gönderdim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı