HDD'den SSD'ye geçerken Windows kurulumu nasıl yapılır?

Çağlar Bey

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarımda HDD var ekstra SSD takacağım format atıp Windows'u SSD'ye kurmak istiyorum. Sırasıyla yapmam gerekenleri açıklar mısınız? SSD'yi takmayı biliyorum ama sonrasında ne yapacağımı bilmiyorum, Windows'u SSD'ye kuracağım oyunlarda hız için oyunları da mı SSD'ye kurmalayım yoksa HDD'ye kursam yeterli olur mu? Teşekkürler.
SSD: Adata Legend 750 500GB M.2

SSD'yi takıp USB ile formatlayabilirsin direk FPS oyunlarını SSD'ye kalan oyunları HDD'ye yüklerseniz sizin için daha iyi olacaktır.

SSD'yi takıp USB ile formatlayabilirsin direk FPS oyunlarını SSD'ye kalan oyunları HDD'ye yüklerseniz sizin için daha iyi olacaktır.

SSD'yi takıp buradan sıfırlasam başta soruyor mu hangi diske Windows kurulacağını?

Dosya Ekleri

• 1689974022234.png
    1689974022234.png
    246,6 KB · Görüntüleme: 23
Bilgisayarımda HDD var ekstra SSD takacağım format atıp Windows'u SSD'ye kurmak istiyorum. Sırasıyla yapmam gerekenleri açıklar mısınız? SSD'yi takmayı biliyorum ama sonrasında ne yapacağımı bilmiyorum, Windows'u SSD'ye kuracağım oyunlarda hız için oyunları da mı SSD'ye kurmalayım yoksa HDD'ye kursam yeterli olur mu? Teşekkürler.
SSD: Adata Legend 750 500GB M.2
Hocam konuyla alakasız ama sormam gerekiyor. SSD'yi M.2 to PCi-e aparatı ile mi kullanacaksınız?

Yani M.2 slotuna takacaksınız. Tamamdır hocam sormam gerekiyordu o yüzden. Bu video işinizi görecektir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani M.2 slotuna takacaksınız. Tamamdır hocam sormam gerekiyordu o yüzden. Bu video işinizi görecektir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam sağ olun ama benim bilgisayarımda halihazırda bir Windows kurulu zaten ben SSD takıp format atıp Windows'u SSD'ye kurmak istiyorum.

Hocam sağ olun ama benim bilgisayarımda halihazırda bir Windows kurulu zaten ben SSD takıp format atıp Windows'u SSD'ye kurmak istiyorum.

Hocam HDD'ye illa format atacaksınız ISO USB'sini hazırlayıp SSD'ye Windows'u kurduktan sonra formatlayın. Şu an ISO USB'sini hazırlayın. Bilgisayarı kapatın. Bilgisayarı açın ve başında "UEFI" yazan flash bellekten boot edip SSD'ye Windows'u kurun.

Hocam HDD'ye format atmanıza gerek yok. SSD'ye Windows kurduğunuzda bilgisayarı SSD'den başlatacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Şu an ISO USB'sini hazırlayın. Bilgisayarı kapatın. Bilgisayarı açın ve başında "UEFI" yazan flash bellekten boot edip SSD'ye Windows'u kurun.

Anladım yani Windows kurma USB'si ayarlayayım sonra bilgisayar açılırken Windows'u direk SSD'ye kurayım sonra HDD ki verilere ne olacak onları da sıfırlamak istiyorum.

Anladım yani Windows kurma USB'si ayarlayayım sonra bilgisayar açılırken Windows'u direk SSD'ye kurayım sonra HDD ki verilere ne olacak onları da sıfırlamak istiyorum.
Hocam SSD'ye windows kurmak için bilgisayarı flashbellekten boot edeceksiniz ya. Windows kurulum ekranında disklerin olduğu bölüme geldiğinizde SSD'ye Windows kurmadan önce HDD yi biçimlendirin. Daha sonra SSD'ye Windowsu kurun. Böylece format atmış olursunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı