HDD'den SSD'ye Geçişte Yapılacak Ayarlar

Hiçbir şekilde ayar yapmanız gerekmiyor. SATA yuvasına normal HDD takıyorsunuz, değişen bir şey yok yani.
BIOS dan ayar yapmak lazım diyenler vardı da o yüzden sordum. Yani SSD'yi HDD yerine takıp aparatla DVD-ROM'a HDD takınca bir ayar yapmaya gerek yok öyle mi?

Yok yahu ne ayarı. En fazla yapacağınız ayar SSD'yi boot menüsünde başa almak olacak. Kim demiş ayar yapacaksınız diye ?
SSD aldıktan sonra yazsam yardımcın olur musunuz? Bir de Gigabyte SSD'ler hakkında bilginiz var mı? Hazır bulmuşken sizi sorayım dedim

Uzun ömürlü olmasını istiyorsanız:
1.Gelişmiş sistem korumasını kapatın.
2.Sürücü birleştiriciyi devre dışı bırakın ve asla çalıştırmayın.
3.Dosya gezginine girip diskinizin üzerine sol tıklayıp özellikleri açın bu sürücülerdeki dosyaların
dosya özelliklerine ek olarak içeriklerin de dizin hale getirilmesine izin veri devre dışı bırakın.
4.Sanal belleği kapatın.
Yapılması gereken en önemli ayarlar bunlar.

Teşekkür ederim.

SSD aldıktan sonra yazsam yardımcın olur musunuz? Bir de Gigabyte SSD'ler hakkında bilginiz var mı? Hazır bulmuşken sizi sorayım dedim
Tabii ki yardımcı olurum. Benim size önermeyeceğim SSD'ler listesi şöyle:
  • Intel 660P
  • Toshiba OCZ TR200 veya Toshiba BiCSFlash kullanan diğer tüm SSD'ler
  • ADATA'nın SU ile başlayan tüm o her neyse serisi fakat ben yine de hiçbir SSD'sini almazdım
Bunlar zaten forumun karalistesi gibi.

Anladım. Şu an Gigabyte UD serisi, Samsung Evo 860 ve Crucial BX500 arasında kaldım. Para sıkıntısı olmasa direk Samsung alırım düşünmeden ama ne kadar ucuz olursa benim için iyi. Sizin fikriniz nedir bu modellerle alakalı?

Ayrıca teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…