HDD'den "tık tık" ses geliyor

Lil_Flex

Decapat
Katılım
25 Eylül 2020
Mesajlar
69
Çözümler
1
Bilgisayari baslattiktan 5dakika sonra hardiskten tıktık ses geliyor PC yavasliyor ve donuyor kilitleniyor sonra yeniden baslattigimda hard disk BIOS'ta gozukmuyor.
 
Verilerini yedekle hocam. Yeni disk al. Almışken SSD al HDD'yi değiştirmiş olursun. HDD can çekişiyor. HDD kafa atmaya başlamış en son komple gidecek. Arkadaşımın PC'ye oldu. Sistem açılmıyordu bile normal olarak HDD'yi kendi PC'me takıp veri aktarmayı denedim olmadı. En son bir program ile uğraşarak verileri kurtarmıştım. PC hala açılabiliyorsa yedekleyin. Ardından diski değiştirin.
 
HDD Bad Sector testi yapıp sonuçları yollar mısınız?
 
Yıllar önce benzer bir durum başıma gelmişti. HDD içerisinde okuyucu kafalar var, dönen diskin üzerinde konumlanıyor ve veri okuyorlar. Bu kafanın artık işlevini yerine getirmediğine işaret. Muhtemelen veriyi artık okuyamıyor, pozisyonu sıfırlamak amacıyla başa atıyor ve tekrar aynı döngüyü tekrarlıyor. Benim sorunum buydu, HDD'yi açıp incelediğimde buna şahit olmuştum.

Hala erişebiliyorsanız, önemli verileriniz varsa hemen yedek alın. Çok yakında erişemeyeceksiniz.
 
Önemli verileriniz var mı hocam diskte? Yoksa diski değiştirin gitsin. Varsa diski çıkarın ve başka PC'ye takıp veri aktarmayı deneyin. Olmazsa bunun için programlar var HDD dönüş hızını yavaşlatıp veri kurtarmak için. Ben kullanmıştım birini ama adı gelmiyor aklıma kusuruma bakmayın. Bayağı uğraşmıştım ama verileri kurtarmıştım. Sonra HDD çöp oldu zaten içini söktük baktık. Kafa gitmiş.

Bilgisayar açılıyor fakat 5dakika sonra donuyor ve kapaniyor.
 

Geri
Yukarı