HDD'den veriler kalıcı olarak silinir mi?

Orhan Gazitr

Hectopat
Daha fazla  
Benim kafama bir şey takıldı. Ben şimdi disk tamamen sıfırlamak istiyorum ve internetten şunu öğrendim: diskten bir şey sildiğimizde o tamamen silinmiyormuş, programla geri getirilebiliyormuş. Şimdi burada iki sorum var: birincisi biz böyle uzun kullanımda performans kaybı olur mu? İkincisi verilerimizin kurtarılmasını istemediğimiz zaman mı yapılması gereken bir işlem? Bir de şöyle bir şey var: "HDD Low Level format tool" diye bir program var bir de "CCleaner"da boş alanı sil diye bir şey var; bu ikisi de aynı şeyi mi yapıyor? Ben diski 4 yıldır kullanıyorum. Benim diskte nasıl bir işlem yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim oynadığı her oyunda hile kullandığı için ve bu hileleri de sildiğini sanıp silemediği için çöp dosyaları CCleaner'dan Drive Wipe Free Space ile temizliyorum. Bu yöntemle C sürücüsünden 30 GB'a kadar yer açtım. Sanırım kalıcı olarak silmiyor, sizin seçtiğiniz kadar üzerine veri yazıyor.

Not: Biraz uzun sürüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı