HDD'den Yeni Aldığım SSD'ye Windows Lisansımı ve Dosyalarımı Nasıl Atarım ?

hasanagar

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımdaki HDD'yi çıkarıp Corsair Force GS'e Format atmaya çalışacağım.

Bilen arkadaşların tavsiyelerini incelemek için bu başlığı tekrardan açtım.

1- HDD'den SSD'ye Format nasıl atacağım ? Lisans problemi yaşar mıyım? (Windows 7 lisanslı kullanıyorum. )
2- Anakartımın SATA2 yada SATA3 desteklediğini bilemiyorum. Bu konuyu kesin olarak nasıl çözerim ?

Daha önce şu konuyu açmıştım: Anakartımın özelliklerini nasıl anlarım? | Technopat Sosyal
Yukarıdaki linkteki başlıktan sonuç alamamıştım.

3- Format atmadan önce Corsair GS'e güncelleme yapmalı mıyım?

4- Bu linkte verilen bilgileri inceledim. Siz hangisini önerirsiniz? Formatlamak mı, klonlamak mı ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8.1 kurulumu yapmam için Windows 7'yi SSD'ye aktarıp daha sonra Windows 8'i satın almam gerekiyor diye biliyorum.

Onu da nasıl yapılıyor diye şöyle madde madde açıklayacak Babayiğit'e ihtiyaç var :)

Windows 8.1 kurulumu yapmam için Windows 7'yi SSD'ye aktarıp daha sonra Windows 8'i satın almam gerekiyor diye biliyorum.

Onu da nasıl yapılıyor diye şöyle madde madde açıklayacak Babayiğit'e ihtiyaç var :)
Aktarmaya gerek yok, direk yükliyebilirsiniz.

Bende aynı SSD'yi kullanıyorum. Memnunum açıkçası direk sıfır kurulum. Format şeklinde Windows 8 kurarsan çok daha fazla verim alırsın. SSD'yi güncellemekten kasıt nedir? Onu anlayamadım.

Bende aynı SSD'yi kullanıyorum. Memnunum açıkçası direk sıfır kurulum. Format şeklinde Windows 8 kurarsan çok daha fazla verim alırsın. SSD'yi güncellemekten kasıt nedir? Onu anlayamadım.
Kurulumdan önce SSD'nin Firmware güncellemesi varsa Windows'u yüklemeden önce yapmasını istiyoruz. Çünkü Windows yüklü olduğu zaman Firmware güncellemesi yapılmıyor, yapılsa bile sıkıntı çıkarabiliyor.

Kurulumdan önce SSD'nin firmware güncellemesi varsa windows'u yüklemeden önce yapmasını istiyoruz. Çünkü windows yüklü olduğu zaman firmware güncellemesi yapılmıyor, yapılsa bile sıkıntı çıkarabiliyor.
Ben öyle bir şey yapmadan direk kurdum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı