Çözüldü HDD'ler yavaşlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cat.dlx

Centipat
Merhaba arkadaşlar şimdiden herkese iyi forumlar. Benim bilgisayarımda 240GB'lik bir SSD var Windows ve birçok program onun içine kurulu. Fakat bir yerden sonra bana yetersiz geldiğinden dolayı yanına 1TB HDD almaya karar verdim. Letgo üzerinden bir HDD aldım önceki sahibi sorunsuz bir şekilde kullanıyordu. Fakat bende belli bir zamandan sonra ne okuyor ne yazıyor. Hiçbir şey yapamıyorum bilgisayar açılışı vs. de yavaşladı bunu aldığım bir diğer HDD'de de yaptı bunun bir çözümü yok mu?
2 HDD'de de aynı sorunu yaşadığım için sorunun HDD'lerde değil benim bilgisayarımda olduğunu sanıyorum.
Anakartım: ASUS Prime A320M-F.
Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaş bozuk diski satmış size.
Arkadaş diske kötü davranmış darbe almış gibi. Diskin görünmesini istiyorsanız SATA kablosunu değiştiriniz.
Disk 5 yıl kullanılmış diskin kendisi 10 yıllık bir disk olmalı. Almadan önce HDD programları ile test yapsaydınız keşke.
HDD Tune indirerek test edebilirsin.
hdd tune testi yaptım bad sector taraması yapılırken bi kısımdan sonra hiç ilerlemedi hep aynı kaldı
benchmark testi yapmaya çalıştığımda ise okumada da yazmada da hata alıyorum yapmıyor
sanırım disk artık okuma yazma yapmadığından
HDD Sentinel programını indirin ve ekran görüntüsü atın.
programı yükleyip test yapıyorum hemen

Buradaki amaç disk sağlığını öğrenmek disk sağlığı % kaç ?

Arkadaş bozuk diski satmış size.
Arkadaş diske kötü davranmış darbe almış gibi. Diskin görünmesini istiyorsanız SATA kablosunu değiştiriniz.
Disk 5 yıl kullanılmış diskin kendisi 10 yıllık bir disk olmalı. Almadan önce HDD programları ile test yapsaydınız keşke.

Son düzenleme:
Çözüm
Ne bileyim bayada ilgilenmişti aslında arkadaş. SS i arkadaşada attım sorun olduğunu belirttim iade yapar sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…