Daha yeni harddisk aldim WD Blue. Benim geçen sefer 3 kez harddisklerim bozuldu. Bu yeni aldiğim da daha 3 gün oldu, PC'ye taktım oynuyordum sonra bir anda PC takılmaya ve donmaya başladı. Sonra PC'yi kapattım, tekrardan açmaya çalıştım ama BIOS'a atıyor çıkılmıyor. Geçen sefer aldığım harddisk de 3-4 ayda bozulmuştu. Hep yeni şey hemen bozuluyor, acaba PSU Power Supply benim harddiskimi bozuyor olabilir mi? Ben ondan şüphelendim birkaç arkadaşım da PSU olabilir diyor. Yani yepyeni şey hemen bozuldu kesin bu bir şeyler benim harddiski mi bozuyor? Ben PSU'den şüphelendim.
Evet PSU düzgün güç veremediğinden dolayı bozuluyor olabilir. Siz diskleri sıfır mı alıyorsunuz ikinci el mi? Sıfır olsa bile aldıktan sonra Crystal Disk Info ile kontrol edin diskin daha önce açılıp açılmadığını. Ayrıca diskin sağlık değerlerine de bakın.
Vallahi PC'ler ile aram fazla iyi değildir o yüzden fazla bir şey yazmadim PSU 500 Watt, GTX 750 Ti, Intel i7 6700 3.40 GHz, 8 GB RAM, anakart ASUS, hard disk WD Blue 1 TB.
Vallahi PC'ler ile aram fazla iyi değildir o yüzden fazla bir şey yazmadim PSU 500 Watt, GTX 750 Ti, Intel i7 6700 3.40 GHz, 8 GB RAM, anakart ASUS, hard disk WD Blue 1 TB.
OCCT programı ile sistemi en az 30 dakika Power testine sok, sistem kapanırsa veya bir sorun olursa anlarsın PSU'dan kaynaklı olduğunu. Dengesiz elektrik sağlayarak HDD'leri bozuyor olabilir PSU.