HDD'mi SSD'mi almalıyım?

Necmi22

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarımda 1 TB SSD vardı fakat yetersiz olmaya basladı bende bilgisayara tasınabilir bir hard disk aldım fakat bunada yukleyebildigim oyun sayısı cok az cunku cogu oyujun acılması cok uzun suruyor bundan dolayı PC'ye takacağım bir hard disk almak istedim. Fakat yine bu tasınabilir gibi yavas yuklenmesinden korkuyorum HDD'i 10 TB almayı dusunuyorum bir daha hiç sorun cekmemeyim die sizce HDD mi almalıyım yoksa SSD mi?

Anakartım: MSI B550M Pro.

HDD eninde sonunda yine HDD'dir. Mekanik parçaların olmasıyle IOPS değerlerinin SSD'ye oranla çok daha düşük olacağı bir gerçek. Bu yüzden oyunların açılma süresi yine yavaş olacaktır. SSD almanızı tavsiye ederim. Ama muhtemelen aynı fiyat bandında daha düşük boyuta sahip olacaksınız.

Merhaba bilgisayarımda 1 TB SSD vardı fakat yetersiz olmaya basladı bende bilgisayara tasınabilir bir hard disk aldım fakat bunada yukleyebildigim oyun sayısı cok az cunku cogu oyujun acılması cok uzun suruyor bundan dolayı PC'ye takacağım bir hard disk almak istedim. Fakat yine bu tasınabilir gibi yavas yuklenmesinden korkuyorum HDD'i 10 TB almayı dusunuyorum bir daha hiç sorun cekmemeyim die sizce HDD mi almalıyım yoksa SSD mi?

SSD al.

10 TB SSD ile 10 TB HDD arasında bayağı fiyat farkı var. Bence 2 TB SSD 8 TB HDD gibi bölüp bütçeden de tasarruf edebilirsiniz.

Hepinize cok tesekkurr ederim fakat bir sorum daha var bu anakarta kac tane SSD takabilirim acaba?

Hocam fiyat performans olarak HDD alınabilir, aynı fiyata 1 TB fazladan depolama alıyorsunuz. Attığım HDD'yi kullanıyorum şu anda 250/250 yazma okuma hızına sahip ve oyunları açarken fazla beklemiyorum, GTA 5 30 saniye falandır Max. Oyun içerisinde de herhangi bir yükleme sorunuyla karşılaşmadım.

Hepinize cok tesekkurr ederim fakat bir sorum daha var bu anakarta kac tane SSD takabilirim acaba?
Anakartta kaç adet sata çıkışı varsa o kadar takabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı