HDD'nin 60 derece olması normal mi?

swa

Hectopat
Elimde belki 8 yılı aşmış bir HDD var. Bilgisayara taktım ve aşırı ısındığını fark ettim. Ve hiçbir şekilde sistem kullanmıyor fotoğraf arşivi olarak kullanıyoruz arada fotoğraflara bakarız o kadar. Şu an boşta sıcaklık değeri bunu gösteriyor ama eminim ki gerçek ısısı bu değil çok daha fazla dokunamıyordum hard diske. Sistemim SSD'ye kurulu fakat anlık bazen takılmalar oluyor acaba bu HDD'den olabilir mi? Ve bu şekilde kullanmamın bir zararı var mıdır?

Dosya Ekleri

• sıcakk.PNG
    19,5 KB · Görüntüleme: 54
Sıcaklık değeri normal değil bence çıkarın diğer parçalara zarar verebilir.
Ben temelli kullanmamanızı öneririm zaten çok eski bir HDD içindeki bilgilerin silinme bilgisayardayken bozulup diğer cihazlara zarar verme ihtimali var.

İfadeler: swa

Taktığımdan beri mouse arada takılıyor sanki bu sebep oluyor bende kararsız kaldım kablolarını çıkaracağım şimdi.

HDD'yi çıkarıp bir kenara koy, gerektiğinde tak.

Öyle yapayım PC'de kalsın ama çalışmasın çok lazım olunca açar kablolarını takar işimi görür geri çıkarırım.

Benim de sandisk ssd vardı. Aşırı ısındı. Sistem görmüyordu. İçindeki verileri alamadım. Önemli verileri almanı tavsiye ederim.

Benim de SanDisk SSD vardı. Aşırı ısındı. Sistem görmüyordu. İçindeki verileri alamadım. Önemli verileri almanı tavsiye ederim.

Öyle yaparım. Şu an çıkarttım tekrar bir işimiz olduğunda takınca verileride yedeklerim şu an boşta dursun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…