merterden19
Megapat
Daha fazla
Elimde WD marka 750 GB bir sabit disk var. Geçenlerde bir arıza olduğunu fark edip sabit diskimi değiştirdim. Daha sonra bir sabit disk kutusu alıp dosyalarımı kurtardım. Arıza nedir diye soracak olursanız, bilgisayarım donmaya başladı, yanıt vermiyor hataları geliyordu. Sistem hantallaştı ve fişini çektim bilgisayarın bir daha açamadım. Onarım yaparken donuyordu, sistem açılırken donuyordu, güvenli mod açılırken donuyordu. Sistem kurulumunu tekrar yaptım yine sistem çok hantaldı. Eskisi gibi hızlı değildi kendini toparlayamıyordu. Yeni disk alıp takınca düzeldi.
Şu an HD Tune programı ile sabit diskimi taratıyorum.
Toplamda 68 hata buldu. En son 115000 MB civarında kırmızı uyarı verdi, ondan sonra hiç hata bulmadı. Şimdi ben bu sabit diski harici yedekleme diski olarak kullanmayı düşünüyorum. Diskimin 585 GB gibi bir bölümünde hiç kırmızı vermedi. Acaba hatasız olan bu bölümü ayırmanın bir yolu var mı?
Şu an HD Tune programı ile sabit diskimi taratıyorum.
Toplamda 68 hata buldu. En son 115000 MB civarında kırmızı uyarı verdi, ondan sonra hiç hata bulmadı. Şimdi ben bu sabit diski harici yedekleme diski olarak kullanmayı düşünüyorum. Diskimin 585 GB gibi bir bölümünde hiç kırmızı vermedi. Acaba hatasız olan bu bölümü ayırmanın bir yolu var mı?
Son düzenleyen: Moderatör: