HDD'nin ne kadar ömrü kaldığını nasıl öğrenilir?

Makaleler
49
Yaşım 20. Daha önceden kullandığım ve hala kullanmakta olduğum bir 73 GB HDD var. Sonradan 297 GB'lık HDD takıldı.

73 GB'lık HDD ben 9 yaşındayken alındı. Bu nasıl bu kadar dayanıyor?

Bir de merak ettiğim bir şey var. Sadece bilgisayarda sabit olarak çalışan bir SSD, HDD kadar ömrü olur mu?

Kısacası şu anda HDD'lerimin ne kadar daha dayanacağını öğrenmek istiyorum. HD Tune Pro diye bir program buldum. Nasıl kullanacağım?

Yaşım 20. Daha önceden kullandığım ve hala kullanmakta olduğum bir 73 GB HDD var. Sonradan 297 GB'lık HDD takıldı.

Bir de merak ettiğim bir şey var. Sadece bilgisayarda sabit olarak çalışan bir SSD, HDD kadar ömrü olur mu?

Kısacası şu anda HDD'lerimin ne kadar daha dayanacağını öğrenmek istiyorum. HD Tune Pro diye bir program buldum. Nasıl kullanacağım?
HDD daha uzun ömürlüdür. Aktif çalışan SSD en fazla 5-6 yıl dayanır. Bu arada gerçekten 9 yaşından aktif kullanılıyormu o HDD çok şaşırdım nasıl dayanmış o kadar? WOOW

10-15 yıldır çalışıp da herhangi bir sorunu olmayan HDD'ler var, normaldir. SSD'lerin eğer fazla veri yazılmazsa bu süreleri aşacağını düşünüyorum. Önümüzdeki 5-10 yıl içinde bu belli olacak.

HDD ler arabalardakı gibi içerisinde sayaç olur ilk günden itibaren kaç saat kullanılmış veya kaç gb yazma okuma yapılmış diye. Bu değerlere göre ömrünü ölçe bilirsin.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (74).png
    Ekran Görüntüsü (74).png
    149,2 KB · Görüntüleme: 405
Sağlık %100, 1000+ gün daha yaşar gözüküyor. Tahmini bu değerler böyle giderse 3 yıl üstü daha götürür.

Ek olarak HD Tune Pro ile bad sector (error scan) testi yaparsan hata var mı diye bakabiliriz. Mümkünse quick scan kapalı şekilde yapınız.

Şimdi o yan tarafta depolama aygıtları var sen şuan yeni HDD sağlık raporunu atmışsın. Yan tarafta 74.5GB yazan HDD varya onu seç ve test yap sonra görüntüyü at.
Hiç çalışmamış ki bu. Ekim 2020'de aldığım SSD, 140 gün çalışmış, yani sizin 11 yıllık HDD'nin 2 katı. 13 yıllık HDD var, 1000 küsur gün çalışmış. Sizinki 10 yıl daha çalışabilir. Kenarda mı duruyordu bu HDD'nin bağlı olduğu bilgisayar?
Hayır dikkatli bakın o yeni hdd ya ait rapor yandan bahsettiği eski HDD seçmemiş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı