HDD'nin Yanına SSD Takınca Raid Olma Sorunu

Burak SARIHAN

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Restoratör
Arkadaşlar ben hdd'min üstüne SSD aldım lakin bunu takmak istediğimde RAİD oluyor.
Bunu nasıl engellerim?

Tam olarak nereden yapıldığını bilmiyorum, böyle bi yer mi acaba?

Dosya Ekleri

• IMG_20150917_013917.jpg
    819,3 KB · Görüntüleme: 463
Tam olarak nereden yapıldığını bilmiyorum, böyle bi yer mi acaba?
sanırsam orasıda AHCI neden yok anlamadım. En kötü ihtimal IDE modunda çalıştırın. Biraz daha performansı düşük olacaktır AHCI ye göre. Anakart marka model belirtebilirmisiniz araştırıyım.

Teşekkür ederim deneyeceğim. MSI MS-7255 ver 1.2

Edit: Düzenledim lakin aynı sorun devam etmekte, en sonunca bakkala götürüp format attıracağım.

Yardım edin lütfen.

Ban yediğim için yazamadım. Dikkatimden kaçan bir yerde noktadan önce yanlışlıkla boşluk bırakmışım. Raid bios installed gibi bir yazı geliyor mu? IDE ye aldığınız zaman nasıl RAID modunda açıldı? RAID biosunu mu yüklüyor yani kısaca?

Dediğinizden pek bişey anlamadım, lakin şu şekilde bir kare geliyor önüme;

Mesela burayı geçtikten sonra ise format atmak istediğimde, " Windows loading files"te kalıyor.

Anladım. RAİD Biosu. Hocam siz İDE yi seçtiğinizde kayıt edip çıktığınızda yine bu şekilde mi oluyor? Recep Baltaşı konuya davet edebiliriz eğer öyle ise.

İde seçtiğimde yine çıkıyor lakin format atmak istediğimde " Windows is loading files"te kalıyor.

Hocam malesef başka fikrim yok. Konuya Recep Baltaşı çağırmanızı öneriyorum. BİOS u kaydedip çıktığınızdan eminsinizdir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…