HDD'nin yanlış montajı sorun oluşturur mu?

Victoria

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bilgisayara HDD taktım ama ne kadar zorlasam da yerine tam oturmadı. Aparatında 4 tane çıkıntı var onlara bir türlü geçmedi. Ben de üçünü geçirip öyle taktım. Böyle kalması sorun oluşturur mu? Yazma işlemlerinde ses çıkarıyor sebebi bu olabilir mi ve yerine taktıktan sonra vida takmak gerekiyor mu sabitlemek için bu kasada?

Kasa: Carbide series Spec-Delta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence aparattaki 3 tutturgaç yeterince sabit tutuyordur.4. tutturgaç girmediğinden dolayı ürünü zaten sıkıştırmıştır. Bazı harddiskler özellikle Seagate markası yazma işlemlerinde ses çıkartabiliyor. (Benim başıma çok geldi) bu sesin hardisk veya montajdan dolayı olup olmadığını anlamak için kendin test yapabilirsin. Diski yuvasindan çıkartıp bir veri yazdırmayı dene. Eğer ses halen geliyorsa diskinden kaynaklı demektir. Ses gelmiyorsa yuvadan kaynaklıdır. Mesela benim daha önceki kasamda disk yuvaları kötü bir plastikti. Disk tam oturmadığı için titreşimden dolayı yuva ses yapıyordu. Ben sorunumu kenarına karton parçası sıkıştırarak çözmüştüm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı