HDD'ye format nasıl atılır?

tahaokumus

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, benim eski bir laptopum vardı. Şu an yeni PC aldım ve eski laptoptaki HDD'yi yeni PC'ye takacağım fakat bu HDD'de virüs olup olmadığını bilmiyorum. HDD'yi PC taksam virüs olsa diğer ekipmanlara bulaşır mı? Eğer virüs varsa format atsam geçer mi? Bir de nasıl format atılır? Ve virüs olup olmadığını nasıl öğrenirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski HDD'ni yeni PC'ne takmadan önce, başka bir bilgisayara takarak virüs taraması yap. Eğer virüs yoksa, HDD'yi yeni PC'ne takıp kullanabilirsin. Virüs varsa, Windows kurulum medyası (USB veya DVD) ile HDD'yi biçimlendirebilirsin. Biçimlendirme işlemi sırasında "Hızlı Biçimlendir" seçeneğini işaretleme, böylece HDD tamamen temizlenir. Biçimlendirme işleminden sonra HDD'yi yeni PC'ne takıp Windows'u kurabilirsin.
Format atmak için:
  1. Windows kurulum medyasını (USB veya DVD) PC'ne tak.
  2. Bilgisayarı yeniden başlat ve BIOS ayarlarından boot sırasını değiştirerek USB veya DVD'den başlamasını sağla.
  3. Kurulum ekranı geldiğinde "Şimdi Yükle" butonuna tıkla.
  4. Lisans koşullarını kabul ettikten sonra "Özel" seçeneğini seç.
  5. Biçimlendirmek istediğin HDD'yi seç ve "Biçimlendir" butonuna tıkla.
  6. Biçimlendirme tamamlandıktan sonra Windows kurulumuna devam edebilirsin.

İşletim sistemini bu HDD'ye mi kurmak istiyorsun?

İşletim sistemini bu HDD'ye mi kurmak istiyorsun?

Hayır bu HDD'ye sadece oyun veya program yükleyeceğim. İşletim sistemi M.2 SSD'ye kurulu.

Başka bir PC'ye takma imkanım yok da kendi PC'me takıp yapsam sıkıntı çıkarır mı?

HDD'yi biçimlendirmek için:

1. Başlat menüsüne sağ tıklayıp "Disk Yönetimi"ni aç.
  2. Biçimlendirmek istediğin HDD'yi bul (genellikle "Disk 1" gibi).
  3. HDD'ye sağ tıklayıp "Biçimlendir"i seç.
  4. Dosya sistemini NTFS olarak seç, diğer ayarları isteğe göre yap ve "Tamam"a tıkla.
Önemli: Biçimlendirme tüm verileri siler, yedeklemeyi unutma!
Windows Defender Anlık Koruma açıksa birşey olmaz.

Hocam HDD'yi kendi PC'me taksam virüs bulaşır mı bunu yapasıya kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…