HDD'ye kurulan uygulamalar SSD'de yer kaplıyor

Yusuf'un

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. 120GB SSD ve 1 TB HDD diskim var. Windows hariç her şeyi HDD'ye kurmaya çalışıyorum. Bugün iki adet program indirdim, HDD'ye kurdum. HDD'ye programları kurmadan önce SSD'de 17 GB yer vardı, şu an 12 GB yer var. Sanırım indirdiğim diğer programlar da SSD'de yer kaplıyor. Dosyalara bakıyorum, SSD'de bir Windows var. HDD'den dosya silince SSD boşalıyor. Anlayamadım, kafa çok karıştı. Benzer bir sorun da bulamadım. Diskler ayrı, birleşik değil. 3. parti programlar ile de SSD'yi taradım, yine bir şey gözükmüyor. Neden böyle bir şey olmuş olabilir? Ne yapsam? Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı programların Windows'un kurulu olduğu yere kurulması lazım galiba. Mesela ben Adobe acrobat programında kurulum yeri olarak harici diski seçmeme rağmen programın kendisi c/program files kısmına kuruluyor. Sonra kendim programı oradan kesip D diskine yapıştırdım:)

Kaç GB'lik dosya indirdin? Ve otomatik güncellemeler açık mı?
4.3 GB hayır açık değil
İndirilenler otomatik olarak indirilenler klasörüne gidiyor yani işletim sisteminin olduğu SSD'ye ayarlardan indirilen dosyaları HDD'ye taşıyabilirsin.
Taşıdım indirilenler klasörü en başından beri HDD de.
Kurulum süresinde temp dosyaları (geçici dosyalar) oluşmuş olabilir. Temp klasörlerini temizlemeyi deneyebilirsin.
Hepsini temizledim hocam zaten düzenli temizlikçi yapıyorum. Birkaç MB oynadı
Bazı programların Windows'un kurulu olduğu yere kurulması lazım galiba. Mesela ben Adobe acrobat programında kurulum yeri olarak harici diski seçmeme rağmen programın kendisi c/program files kısmına kuruluyor. Sonra kendim programı oradan kesip D diskine yapıştırdım:)
Hocam merhaba dediğiniz olabilir fakat c de program files kısmında harici hiçbir uygulamam yok en azından bana öyle gösteriyor

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı