HDD'ye macOS kurup laptoptan boot edilir mi?

kurabiyeed

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
320GB hard disk aldım içine macOS kurup laptoptan boot ederek kullanmak istiyorum. Mümkün müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopunuz Mac değilse mümkün değildir.

Windows'u bile başka sistemde kurup diski bir diğer sisteme takınca kolay kolay boot etmezken sadece uyumlu donanımda çalışan bir işletim sisteminin açılacağını düşünmeniz çok garip.

Bu şey gibi: Xbox diskini PS5'e taksam çalışır mı? Nasıl olsa ikisi de AMD x86 APU...

Son düzenleme:

Windows'u bile başka sistemde kurup diski bir diğer sisteme takınca kolay kolay boot etmezken sadece uyumlu donanımda çalışan bir işletim sisteminin açılacağını düşünmeniz çok garip.

Bu şey gibi: Xbox diskini PS5'e taksam çalışır mı? Nasıl olsa ikisi de AMD X86 APU...

Mantığı anladım bilgilendirme çok teşekkür ederim Recep abi.

Mac bilgisayarda o HDD'ye kurup laptopta mı boot etmek istiyorsunuz?

Hayır Windows PC de hard disk yoluyla Mac boot etmekten bahsettim.

Bu şey gibi: Xbox diskini PS5'e taksam çalışır mı? Nasıl olsa ikisi de AMD X86 APU...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradaki olayı hard disk üzerinden yapmayı düşünüyord.

O zaman Hackintosh olarak kuracaksınız. Tam sistem özellikleri nedir? Ona göre yönlendirelim.

Ryzen 5 2600X.
RTX 2070.
MSI X470 Gaming Plus.
16 GB RAM 3200MHz.
1TB Seagate HDD.
250GB Samsung SSD.
Bir de yeni aldığım harici disk Toshiba var 320GB.

Tamamdır hocam, normalde G1 iGPU'nun desteği yok ama G4 iGPU ID'sini confige işleyince sorunsuz çalışıyor. Biz de öyle yapacağız, ilk olarak buradaki Monterey imajını indirin ve BalenaEtcher ile USB'ye yazdırın. Yazma işlemi bitince OC EFI diye bir bölüm oluşur, o bölümün içindeki EFI\OC klasörüne girin ve Dizüstü Ice Lake G4 isimli configin adını config.plist yapın. Sonrasında BIOS ayarlarını yapıp kuruluma geçmeyi deneyin.

Tamamdır hocam, normalde G1 IGPU'nun desteği yok ama G4 iGPU ID'sini Config'e işleyince sorunsuz çalışıyor. Biz de öyle yapacağız, ilk olarak buradaki Monterey imajını indirin ve balenaEtcher ile USB'ye yazdırın. Yazma işlemi bitince OC EFI diye bir bölüm oluşur, o bölümün içindeki EFI\OC klasörüne girin ve dizüstü ıce Lake G4 isimli Config'in adını config.plist yapın. Sonrasında BIOS ayarlarını yapıp kuruluma geçmeyi deneyin.

Tamamdır hocam indiriyorum ilgin için çok minnetarım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı