HDD'ye neden format atılmıyor?

• Konuyu başlatan 375558
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 3.713

375558

Hectopat
Elimde bir cihaz var, Windows 7 Starter ile çok uyumlu. Windows 8.1 veya Vista kurulurken çok uzun sürüyorken Windows 7 10 dk'de yükleniyor, Windows 7 Starter ile saniyesinde kuruluyor. Fakat bu yedek taktığımız HDD'de idi, ancak sanırım pek uyumlu değildi ki açılırken hep beni kuruluma atıp başlangıç onarma yaptırtıyordu. Kendi HDD'si zaten, ne format atılan ne açılan bir HDD. Bilgisayar hep olduğu yerde durdu, yani HDD'ye bir zarar gelmedi ve geldiğinde çalışıyordu. Fakat bir gün PC ne kadar HDD'yi algılasa da "No operating system" diye uyarı veriyordu. İş formata gelince ise "Diskpart" yazınca bilgisayar kasıyor ve öyle kalıyordu, ama o zaman 8.1 kurmaya çalışıyordum. Bu hataların sebebi nedir ve nasıl düzeltebilirm? Bilen biri yazabilir mi?

1. 1 Adet sağlam olduğundan %100 emin olduğun HDD.
(Mümkün ise SSD ile değiştir, yeterli RAM varsa Windows 10 bile atarsın.)
2. Formata başlamadan önce BIOS'u default ayarlara sıfırlayın.
3. Formata başlarken BOOT menüsünü açarak flash belleğinizi seçin ve formatı bitirin.
4. Flash belleğinizi çıkarın ve Windows'u açın.

Sonuncu adımda flaşı tekrar sokmamı ve kurtarmadan başlangıç onarma yapmamı istiyor.

Çalışan bilgisayara, format atmaya çalıştığınız HDD'yi takın. HDD Sentinel'i yükleyin ve açın, HDD'nin sağlık durumunu burada paylaşın.
Anca bu bilgisayara takabilirim, ayrıca içinde Win7 yüklü ve sürücüleri yüklü değil yani baya zor o dediğiniz.
Yalnız, anladığım kadarıyla sıkıntı o bilgisayarın HDD kablosu ile alakalı imiş. Bu bilgisayarda yedek HDD'ye de, o bilgisayarın HDD'sine de format attım ve sıkıntı çıkmadı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…