HDD'ye Ubuntu indirilebilir mi?

RowIinq

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Fotoğrafçılık
Elimde 1 TB taşınabilir HDD var. Ben bu HDD'ye Ubuntu yükleyebilir miyim? Yani demek istediğim; flash disk yerine HDD'ye yükleyip kurulumu oradan yapabilir miyim?

hdd den bir bölümü ayırırsan evet bu işlemci gpart mıydı emin değilim o isme benzer bir uygulama vardı onla diskinizi bölüp kullanabiliyorsunuz.

HDD'den bir bölümü ayırırsan evet bu işlemci gpart mıydı emin değilim o isme benzer bir uygulama vardı onla diskinizi bölüp kullanabiliyorsunuz.

Hard disk yeni. İçinde hiçbir şey yok. Ek program indirmek gerekir mi?
Bir şey daha diyeceğim. 2 işletim sistemi yapabilir miyim bu bilgisayarı mı? Kasada takılı 320 GB HDD var. Bunda Windows 10 kurulu. 1 TB olan HDD'ye Linux kurup ikisini birlikte çalıştırabiliyor muyuz?

Bir şey daha diyeceğim. 2 işletim sistemi yapabilir miyim bu bilgisayarı mı? Kasada takılı 320 GB HDD var. Bunda Windows 10 kurulu. 1 TB olan HDD'ye Linux kurup ikisini birlikte çalıştırabiliyor muyuz?

O kadar bilgim yok bilen birisinin cevaplaması daha iyi olur.

Eğer boşsa direkt olduğu gibi Ubuntu'yu yazdırıp sonradan biçimlendirirsiniz tekrar eski hâline çevirirsiniz.

Ama doluysa ayırmanız gerekiyor.

İçinde hiçbir şey yok. 4 GB RAM rahatça kullanabileceğim Ubuntu sürümü verebilir misiniz?

Evet yapabilirsin, istediğin zaman linux istediğin zaman windows boot edersin. Ben öyle yapıyorum.

İçinde hiçbir şey yok. 4 GB RAM rahatça kullanabileceğim Ubuntu sürümü verebilir misiniz?
Linux Mint Cinnamon öneririm. O da Ubuntu tabanlı.
ISO'yu Rufus'la DD modunda yazdırın. Diskte kalıcı bölümü de ayarlayabilirsiniz. O şekilde kurulum imajı diskin başında kalır. Sonraki kalıcı bölümü istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Linux Mint Cinnamon öneririm. O da Ubuntu tabanlı.
ISO'yu Rufus'la dd modunda yazdırın. Diskte kalıcı bölümü de ayarlayabilirsiniz. O şekilde kurulum imajı diskin başında kalır. Sonraki kalıcı bölümü istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Reis Mint Cinnamon'un sitesine girdim ve Türkiye için indirme linkini buldum. Şu an indirildi. Yeni bir konu açıp seni etiketlesem yükleme aşamaları konusunda yardım eder misin?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı