HDD'yi çıkaramıyorum

WhiteWolf

Hectopat
Harddiskimi yuvasından çıkaramıyorum, yan taraftaki vidaların birini söktüm fakat diğerini ne yapsam sökemedim, çok sıkışmış. Ne sağa dönüyor ne sola. Her türlü tornavida denedim, artık vidanın girişi bozulmak üzere. Çok küçük bir vida, nasıl çıkarabilirim bunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddiskimi yuvasından çıkaramıyorum, yan taraftaki vidaların birini söktüm fakat diğerini ne yapsam sökemedim, çok sıkışmış. Ne sağa dönüyor ne sola. Her türlü tornavida denedim, artık vidanın girişi bozulmak üzere. Çok küçük bir vida, nasıl çıkarabilirim bunu?
Öncelikle çıkarmaya çalıştığınız vidaya tam uygun tornavida bulun, veya şarjlı varsa onla deneyin.

Bu tarz durumlarda her zaman söylüyorum, açma kapama yönüne aldırmadan bastırarak sağa sola küçük hareketlerle vidayı rahatlatmak gerekir. Daha sonra açma yönünde döndürüleceği zaman aynı zamanda baskı uygulayıp sökmeyi denemek lazım. Tornavida ağzının tam olarak vidaya oturması tabi ki önemli bir nokta.

Her türlü tornavida denedim, artık vidanın girişi bozulmak üzere.

Rastgele bir tornavida ile agzi zorlarsaniz asinmasi gayet dogal. Öncelikle ne tür bir vida oldugunu bilmeniz gerekiyor. Bu soruyu cevapladiktan sonra uygun bir tornavida ile sorunu cözebilirsiniz.

Vidanin görselini paylasin.

Rastgele bir tornavida ile agzi zorlarsaniz asinmasi gayet dogal. Öncelikle ne tür bir vida oldugunu bilmeniz gerekiyor. Bu soruyu cevapladiktan sonra uygun bir tornavida ile sorunu cözebilirsiniz.

Vidanin görselini paylasin.
Hocam bir tornavida tam uyuyor fakat vida öyle sıkışmış ki çok güçlü bir şekilde bastırmama rağmen milim hareket etmiyor. En son tornavida kayıyor elimden.

DSC_0261.JPG

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı