HDD'yi çıkartınca sistem BIOS ekranına atıyor ve başlamıyor

Samo_nx

Hectopat
SSD veya HDD modeli
Samsung 970evo plus
Benim bilgisayarımda 500GB Samsung EVO Plus mevcut ama yanında kötü bir HDD var maalesef. Ben bir süre HDD kullandığım için orada durdu sonra SSD aldım ama HDD takılıyken SSD'de bulunan Windows başlatılıyor ancak HDD çıkarttığımda Windows'u başlatmıyor ve BIOS ekranına atıyor. Bunun nedeni nedir ve çözümü nedir?

Teşekkürler :)

Benim bilgisayarımda 500GB Samsung EVO Plus mevcut ama yanında kötü bir HDD var maalesef. Ben bir süre HDD kullandığım için orada durdu sonra SSD aldım ama HDD takılıyken SSD'de bulunan Windows başlatılıyor ancak HDD çıkarttığımda Windows'u başlatmıyor ve BIOS ekranına atıyor. Bunun nedeni nedir ve çözümü nedir?

SSD de işletim sistemi yok. İşletim sistemini kurun çözülür :D.

Hocam BIOS'ta ilk boot seçeneği hali hazırda ''WindowsBootManager'' ise onu değiştirip SSD'yi seçin. Eğer 1. seçenekte ''WindowsBootManager'' yoksa 1. seçenek yapın.

Çünkü EFI bölümü HDD içine yazılmış, bu yüzden çıkarınca boot etmiyor, HDD iptal edilecekse ya yeniden SSD'ye kurulum yapacaksınız ya da EFI bölümünü yeniden oluşturacaksınız.

Disk yönetimine girip EFI bölümünün HDD içinde olduğunu görebilirsiniz.

Çünkü EFI bölümü HDD içine yazılmış, bu yüzden çıkarınca boot etmiyor, HDD iptal edilecekse ya yeniden SSD'ye kurulum yapacaksınız ya da EFI bölümünü yeniden oluşturacaksınız.

Disk yönetimine girip EFI bölümünün HDD içinde olduğunu görebilirsiniz.

EFI bölümünü nasıl yeniden oluşturabilirim?
Dediğin gibi baktım EFI bölümü HDD içerisinde.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı